Az elveszett Jane Austen-kézirat

2.990 Ft
Menny.:db
Szerző: Syrie James
Elérhetőség: Rendelhető
5

"A könyv kapcsán jobban megérthetjük, milyen lehetett Jane Austen élete."

Los Angeles Times

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Fülszöveg

Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon?

A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet.

Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.

Eredeti cím The Missing Manuscript of Jane Austen
Fordította Nádasdi Vilma
Oldalszám 352
Megjelenés éve 2013

Értékelések

5.00
5 értékelés
(5)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2019. 03. 23.
"jaj, annyira imádtam! Tényleg olyan, mintha az ember egy elveszett Jane Austen regényre bukkant volna. Bár az elején talán kicsit zavart, hogy a szereplők túlságosan hasonlítottak a több Austen hősre, szinte mindenkinek meg volt a megfelelő párja az igazi regényekben. De végül is mikor megkaptam erre is a magyarázatot megnyugodtam és élveztem, mintha tényleg Austen írta volna. (...) Két dologban erősített meg a könyv. Először is, hogy szerelem nélkül mit sem ér egy házasság/párkapcsolat, az igazira megéri várni! A másik pedig, hogy az ember soha ne adja fel az álmait, még akkor se ha kezdetben ijesztő és rendszerint változásokat hoz magával. De a változás jó dolog lehet… küzdelem híján előrelépés sincs!"
|
2015. 11. 05.
Syrie James-től már olvastam korábban, ám nem győzött meg teljes mértékben, így sokáig váratott magára, míg kezembe vettem ezt a könyvet, de végül abszolút nem bántam meg. A csodaszép borító győzködött már korábban is, ám kellett a belső elhatározás. Az egyik felem örül annak, hogy nem teljesen a Jane Austen-től megszokott nyelvezete van, mert közelebb áll ahhoz, amiket mostanában olvasok, ám egy róla szóló könyv mégiscsak legyen régies, "janeaustenes" nyelvezetű :)
|
2015. 11. 01.
Ez a könyv valami szuper volt :) Nálam biztosan többször olvasós. Már nagyon régóta (konkrétan megjelenéstől) a polcomon hevert, de csak most olvastam el, és nagyon sajnálom, hogy nem kezdtem neki már hamarabb. Nagyon jól megírt könyv, és kedvem támadt a többi Jane Austen könyvet is újra olvasni. :D Az „új Jane Austen regény” története nagyon tetszett, egyedül a szóhasználattal volt néha bajom, mert időnként túl maira sikeredett a kifejezésmód. És a köré épített történet… A legszívesebben azonnal újrakezdeném :) Nagyon tetszik Syrie James írásmódja is. Szóval, aki teheti, szerezze be a könyvet és olvassa el, mert szuper! ;)
A Jane Austen-rajongóknak kötelező!! :)
|
2015. 10. 31.
Számomra az egyik legjobban megírt Jane Austen korát idéző könyv. Ami megfogott: a könnyed nyelvezete. Sajnáltam, hogy olyan gyorsan a végére értem. A borító pedig meseszép.
|
2014. 01. 09.
Én beleszerettem egyből! Aki olvasta Jane Austen regényeit, az folytatásként éli meg ezt a könyvet. Tényleg olyan mint egy új Jane Austen regény! Remek könyv!!!

Ajánlók

Vélemények a könyvről:

Olvass bele Cultura.hu Zenka szerint a könyvek
A művészet nyelve Ekultura Librarius
Gretty szerint a világ Könyvfikusz  

„Syrie James nagyszerű mesemondó, akinek kifinomult érzéke van az austeni hanghoz.” – Jane Austen’s Regency World

„A könyv kapcsán jobban megérthetjük, milyen lehetett Jane Austen élete.” – Los Angeles Times

„Csodálatos mi-lenne-ha fantázia.” – Austenprose

„Egyre nő az izgalom, és a James által létrehozott világot mi sem méltatja jobban, minthogy az olvasó szívrepesve drukkol, hogy Jane megtalálja a szerelmet, noha pontosan tudjuk, hogy nem így lett.” – Kirkus Reviews

Olvasóink írták:

"Nagyon kedveltem az irónő korábbi műveit is, így egyértelmű volt, hogy ezt is olvasnom kell. Nem is csalódtam. Tetszett a történet a történetben szerkezet, de ami még jobban tetszett, hogy végre megint Austen korába csöppenhettem és élvezhettem az Ő stílusához nagyon hasonló módon megírt kisasszonyos tündérmesét, tele bonyodalmakkal, titkos hódolóval, nyímnyám gazemberrel és persze Austen bájával. 
Plusz töltetet adott, hogy a könyvet pont Angliában olvastam és jártam az említett helyszínek egyikén-másikán. Nekem igazi, felhőtlen szórakozást nyújtott és erősen gondolkozom, hogy újra kellene olvasni J.A. műveit is." (Gabye)