2.990 Ft
2.390 Ft
Kedvezmény: 600 Ft
Menny.:db
Szerző: Syrie James
Elérhetőség: Rendelhető
(5)

"A könyv kapcsán jobban megérthetjük, milyen lehetett Jane Austen élete."

Los Angeles Times

Az elveszett Jane Austen-kézirat

2.990 Ft
2.390 Ft
Kedvezmény: 600 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon?

A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet.

Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.

Eredeti cím The Missing Manuscript of Jane Austen
Fordította Nádasdi Vilma
Oldalszám 352
Megjelenés éve 2013

Értékelések

5.00
5 értékelés
5
5
4
0
3
0
2
0
1
0
2019. 03. 23. -
"jaj, annyira imádtam! Tényleg olyan, mintha az ember egy elveszett Jane Austen regényre bukkant volna. Bár az elején talán kicsit zavart, hogy a szereplők túlságosan hasonlítottak a több Austen hősre, szinte mindenkinek meg volt a megfelelő párja az igazi regényekben. De végül is mikor megkaptam erre is a magyarázatot megnyugodtam és élveztem, mintha tényleg Austen írta volna. (...) Két dologban erősített meg a könyv. Először is, hogy szerelem nélkül mit sem ér egy házasság/párkapcsolat, az igazira megéri várni! A másik pedig, hogy az ember soha ne adja fel az álmait, még akkor se ha kezdetben ijesztő és rendszerint változásokat hoz magával. De a változás jó dolog lehet… küzdelem híján előrelépés sincs!"
2015. 11. 05. -
Syrie James-től már olvastam korábban, ám nem győzött meg teljes mértékben, így sokáig váratott magára, míg kezembe vettem ezt a könyvet, de végül abszolút nem bántam meg. A csodaszép borító győzködött már korábban is, ám kellett a belső elhatározás. Az egyik felem örül annak, hogy nem teljesen a Jane Austen-től megszokott nyelvezete van, mert közelebb áll ahhoz, amiket mostanában olvasok, ám egy róla szóló könyv mégiscsak legyen régies, "janeaustenes" nyelvezetű :)
2015. 11. 01. -
Ez a könyv valami szuper volt :) Nálam biztosan többször olvasós. Már nagyon régóta (konkrétan megjelenéstől) a polcomon hevert, de csak most olvastam el, és nagyon sajnálom, hogy nem kezdtem neki már hamarabb. Nagyon jól megírt könyv, és kedvem támadt a többi Jane Austen könyvet is újra olvasni. :D Az „új Jane Austen regény” története nagyon tetszett, egyedül a szóhasználattal volt néha bajom, mert időnként túl maira sikeredett a kifejezésmód. És a köré épített történet… A legszívesebben azonnal újrakezdeném :) Nagyon tetszik Syrie James írásmódja is. Szóval, aki teheti, szerezze be a könyvet és olvassa el, mert szuper! ;)
A Jane Austen-rajongóknak kötelező!! :)
2015. 10. 31. -
Számomra az egyik legjobban megírt Jane Austen korát idéző könyv. Ami megfogott: a könnyed nyelvezete. Sajnáltam, hogy olyan gyorsan a végére értem. A borító pedig meseszép.
2014. 01. 09. -
Én beleszerettem egyből! Aki olvasta Jane Austen regényeit, az folytatásként éli meg ezt a könyvet. Tényleg olyan mint egy új Jane Austen regény! Remek könyv!!!

Ajánlók

Vélemények a könyvről:

Olvass bele Cultura.hu Zenka szerint a könyvek
A művészet nyelve Ekultura Librarius
Gretty szerint a világ Könyvfikusz  

„Syrie James nagyszerű mesemondó, akinek kifinomult érzéke van az austeni hanghoz.” – Jane Austen’s Regency World

„A könyv kapcsán jobban megérthetjük, milyen lehetett Jane Austen élete.” – Los Angeles Times

„Csodálatos mi-lenne-ha fantázia.” – Austenprose

„Egyre nő az izgalom, és a James által létrehozott világot mi sem méltatja jobban, minthogy az olvasó szívrepesve drukkol, hogy Jane megtalálja a szerelmet, noha pontosan tudjuk, hogy nem így lett.” – Kirkus Reviews

Olvasóink írták:

"Nagyon kedveltem az irónő korábbi műveit is, így egyértelmű volt, hogy ezt is olvasnom kell. Nem is csalódtam. Tetszett a történet a történetben szerkezet, de ami még jobban tetszett, hogy végre megint Austen korába csöppenhettem és élvezhettem az Ő stílusához nagyon hasonló módon megírt kisasszonyos tündérmesét, tele bonyodalmakkal, titkos hódolóval, nyímnyám gazemberrel és persze Austen bájával. 
Plusz töltetet adott, hogy a könyvet pont Angliában olvastam és jártam az említett helyszínek egyikén-másikán. Nekem igazi, felhőtlen szórakozást nyújtott és erősen gondolkozom, hogy újra kellene olvasni J.A. műveit is." (Gabye)

 

Az oldal tetejére