Syrie James

Syrie James, többszörösen díjnyertes amerikai író, forgatókönyvíró.

New Yorkban született, ám édesapja hólapátolástól való idegenkedése miatt a család hamar Kaliforniába (San José) költözött, ahol Syrie egész életét élte, leszámítva két évet, melyet Franciaországban töltött.
Nevét az iPhone stáb személyi asszisztenséről kapta, amit édesanyja hallott egy rádióműsorban, és rögtön megtetszett neki. Igaz, Jane Austen egyik legnagyobb, ma élő rajongójának neve kapott egy kis csavart, ugyanis míg az asszisztens Siri, az írónőt Syrie-ként anyakönyvezték.
Hatodik osztályos korában a nagyszüleitől kapott írógép volt az az ajándék, mely örökre megpecsételte sorsát és jövőjét. Már olyan fiatalon elkezdtett írni, ám kezdeti próbálkozásai még rendre félbemaradtak. Akkor tanulta meg a maga számára leghasznosabb leckét, hogy vázlat nélkül sose kezdjen bele regénybe.
Később angol irodalomból és kommunikációból diplomázott, hiszen vilkág életében nagy rajongója volt a 19. századi brit irodalomnak, elsősorban Jane Austen és Charlotte Bronte munkásságának.
De a klasszikusok mellett egyaránt szeretett még olvasni parnormális irodalmat, életrajzokat és emlékiratokat, valamint női regényeket.
Férjével közösen szinte az öszes Jane Austen regény filmváltozatát látták, fiával pedig közös regény is írt, Forbidden címmel.

Családjával jelenleg is ilyen idillien él, szeret Scrabble-özni, hosszú sétákat tenni, és egyszerűen csak élvezni a nyugodt, vidéki életet.

Tagja WGA-nak és az RWA-nak, valamint örökös tagja a Jasnának (Jane Austen Észak-Amerikai Társaság)

Rendezés:
Az oldal tetejére