2.990 Ft
Menny.:db
Szerző: Jessica Brockmole
Elérhetőség: Rendelhető
(6)

"1940. június 17.

Ó, Margaret! 

            El kellett volna mondanom neked, meg kellett volna tanítanom neked, hogyan acélozd meg a szívedet. Meg kellett volna tanítanom neked, hogy egy levél nem mindig csak egy levél. A papírra írt szavak átitathatják a lelket. Bárcsak tudtad volna!

Anya"

 

Levelek Skye szigetéről

2.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Örök klasszikusunk egy levél mindent megváltoztató erejéről - szerelemben, háborúban, de leginkább papíron és tintán keresztül.

Elspeth mindig azt mondta a lányának: életem első kötete kifutott nyomtatásból. Ám amikor bombasorozat éri Edinburgh-t, és Margaret megtalálja anyját a hálószobában egy halom megsárgult levéllel az ölében, a múltra, melyet Elspeth oly gondosan titkolt, hirtelen fény vetül. A következő napon Elspeth eltűnik.

Egyedül maradva a levelekkel, Margaret megismer egy olyan anyát, akit soha nem ismert: egy költőnőt, aki Skye szigetén élt, és aki 1912-ben válaszolt egy Illinois-ban élő fiatal amerikai rajongója levelére.

Szemérmeskedés nélkül, Elspeth és Davey őszintén megosztották egymással álmaikat, félelmeiket – minden olyasmit, amit senki mással. Mert anélkül, hogy valaha is találkoztak volna, kiválóan ismerték egymást.

Az óceán két különböző partján, békeidőben és háborúban, de leginkább papíron és tintán keresztül megélve az eseményeket a Levelek Skye szigetéről egy levél mindent megváltoztató erejéről szól – a levéléről, melyet soha nem kellett volna elküldeni, a levéléről, mely soha nem kerül elküldésre, és a levéléről, melyet örökre megőriz a címzettje. 


 

 

 

Eredeti cím Letters From Skye
Fordította Bozai Ágota
Oldalszám 240
Megjelenés éve 2013

Értékelések

5.00
6 értékelés
5
5
4
0
3
0
2
0
1
0
2019. 05. 24. -
Egyik nap gyerekek nélkül voltam, és éjszakába nyúlóan le sem tudtam tenni ezt a könyvet. Nagyon tetszett! Köszönöm
2015. 11. 12. -
Imádtam!
A levél formában megírt könyvek alapjáraton nagy kedvenceim és ez a kötet is csak erősíti ezt az imádatot.Izgalmas,vicces,életszerű és olykor nagyon szomorú.Mindenkinek ajánlom,aki egy kis kikapcsolódásra vágyik a hétköznapokban :)
2015. 10. 31. -
Megható történet a két világháború két idősíkjában. Érdekes és nosztalgikus mai felgyorsult világban az akkor különösen lassú papíralapú levelezést olvasni. Romantikus kikapcsolódás, csak ajánlani tudom.
2015. 10. 30. -
Imádtam ezt a történetet! Mivel ezelőtt a könyv előtt nem olvastam még levélregényt, így hát egy számomra új világba csöppentem. Nagyon izgalmas volt, hogy megismerhettem a szereplők érzéseit, szenvedéseit. Elspeth-el és Daviddel együtt Én is vártam az újabb leveleket, teljesen magába szippantott a történetük. Bele láthattunk a világháború időszakába is. Nálam csillagos 5 ez a remek könyv!!!
2015. 10. 28. -
Levelek útján megismerjük egy szerelem történetét, mely átível évtizedeken át. Két idősíkban történik: egyik az első, a másik a másik a második világháború alatt történő levelezések.
Gyönyörűen megírt könyv.
2015. 10. 28. -
Hangulatos levélregény, családi titkokkal, szerelemmel, háborúval. Faltam a lapokat, nagyon megkedveltem a szereplőket, tudni akartam mindenről, ami a múltban és a jelenben történt.

Ajánlók

Vélemények a könyvről:

Zenka blogol Dóri Online Olvasónapjója Könyves kalandozások
Pupilla olvas Könyvek hangja Kultography
Betűvető Deszy könyvajánlója Szilvamag olvas
Olvasószoba Andi élményei Amadea könyvszibilla
Henri meg a blog Miamona könyveldéje Aranymag blogja
Szófoszlány    

A könyvről írták: 

"Romantikus, szenvedélyes, és mégis, cseppet sem csöpögős, de könnyekre késztető történetet mesél Jessica Brockmole, amire nem lehet nem odafigyelni, nem elvarázsolódni kicsit szép szavaitól éppúgy, mint a sok váratlan fordulattól, ami életük során a főhősöket éri. Fordulatok, és csavarok egy levélregényben? Egyáltalán nem lehetetlen, bizony nagyokat dobbant itt-ott a szívem, teljesen "beleestem" ebbe a könyvbe. " Pupilla Olvas (http://pupillaolvas.blogspot.hu/2014/07/levelek-skye-szigeterol.html)


"Nem tudom, mi ütött belém, vagy miért hebegek itt össze-vissza, viszont azt biztosan tudom, hogy ezekért a könyvekért olvasok. Ezt az érzést keresem, a gyomorgörcsöt, ami miatt egész nap nem tudtam enni, és ami miatt ez a mondat kicsúszott a számon: 'Még legalább tizenöt oldalig nem vagyok éhes.'" Nessza (http://brinessza.blogspot.hu/2015/11/jessica-brockmole-levelek-skye.html)

Az oldal tetejére