2.990 Ft
2.390 Ft
Kedvezmény: 600 Ft
Menny.:db
Szerző: Junot Díaz
Elérhetőség: Rendelhető
(2)

A regény több idősíkon és több mesélőn keresztül követi nemcsak egy család történetét, de Dominika modern történelmét is, érdekes és megkapó szereplőkön keresztül ábrázolja az életet egy olyan véres diktatúrában, amely embertelen és emberellenes volt.

Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is. 

 

 

Oscar Wao rövid, de csodálatos élete

2.990 Ft
2.390 Ft
Kedvezmény: 600 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Oscar aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet.

Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját, azóta, hogy nagyapja nemet mondott Trujillónak, a véreskezű és véresszájú diktátronak, amiért súlyos árat fizetett. 

Interjú a könyvről a Klubrádió Bemutatópéldány című műsorában:

Eredeti cím The Brief Wondrous Life of Oscar Wao
Fordította Pék Zoltán
Oldalszám 328
Megjelenés éve 2013

Értékelések

4.00
2 értékelés
5
0
4
2
3
0
2
0
1
0
2016. 07. 25. -
Nagyon sok minden tetszett a könyvben (a váltakozó elbeszélők, a cselekmény kibontása, a misztikum és a rögvaló keveredése, a karakterek stb).
Kimondottan zavart viszont a milliónyi spanyol szó, amik ráadásul nem betűrendben szerepeltek - ha megtanultam volna őket, akkor későbbi felbukkanásukkor nyilván már tudtam is volna; így viszont nagyon nehéz volt visszakeresni azt, ami nem csak egyszer fordult elő. A regény hangulatához igazából nem tettek hozzá, egy idő után egyszerűen nem kerestem ki őket.
Szintén zavaró volt a sok és terjengős lábjegyzet, amik (nyilván írói megfontolásból és okkal) nem szimpla magyarázatot adtak a beszámozott kifejezésre, hanem mint egy mini-novella, jópofáskodó stílusban ecsetelték a témát.
Mindkét fönti tényező csak kizökkentett az olvasásból. Utóbbit egyszerűen bele lehetett volna építeni a szövegbe.
Összességében nálam friss hangvétel ide-vagy oda elég erőltetett benyomást keltett a stílus - a kevesebb több lett volna. Ezzel együtt örülök, hogy elolvastam.
2015. 10. 29. -
Összességében nincs pozitív csengése a regénynek, egy sokat szenvedett dominikai-amerikai családot ismerünk meg, de lebilincselő a könyv, az ismétlődések és a cseppnyi misztikum miatt még érdekesebbé teszi az amúgy is egzotikus történetet.

Ajánlók

Vélemények a könyvről:

Dóri online olvasónaplója Gretty szerint a világ Ekultúra.hu
Ír gulyás és csalamádé Pável olvas Könyvkritikák
Egy Bene Gesserit feljegyzései    

Olvasóink írták:

" „Karibi Mordor” – és tényleg… 
avagy Száz év magán…zárka, egy kis Pedro Juan Gutiérrez, bermudák és háromszögek… Ahol az ember annyit sem ér, mint egy agyonszurkált, elhasznált vudu baba, és ahol a szerelem húsevő virág. Nagy arc ez a Junot gyerek, szeretem a latinokat nagyon, egyaránt kirajzanak közülük Messik és karibi bobozó csapatok, valami csípőset ehetett aznap az Úr, amikor éppen őket gyúrta ki a strandjaik fehér homokjából és az érett cukornád alatti zsíros fekete televényből. Ők a legjobb szeretők és övék a legmocskosabb diktatúrák is." (Pável)

"Összességében nincs pozitív csengése a regénynek, egy sokat szenvedett dominikai-amerikai családot ismerünk meg, de lebilincselő a könyv, az ismétlődések és a cseppnyi misztikum miatt még érdekesebbé teszi az amúgy is egzotikus történetet." (theodora)

Az oldal tetejére