3.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Rendelhető

A Pulitzer-díjas és New York Times sikerlistás Junot Díaz lírai hangnemben megírt, és Leo Espinosa által gyönyörűen illusztrált könyve a kreativitás, a különbözőség, és képzeletünk dícsérete, mely képes összekötni bennünket – a családunkkal, a múltunkkal, és önmagunkkal. 

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet szakmai zsűrije szerint a 2018-ban megjelent külföldi gyermekkönyvek 25-ös toplistájának egyike, a Libri Szívünk rajta programjának 2019. júniusban a hónap könyve, melyet Farkasházi Réka ajánl: 

"Felvillanyozó, nagyon bátor gyerekkönyv. Fontos és kényes témát jár körül nagyon finoman, ugyanakkor rendkívül érzékletesen. Ez az a könyv, aminek minden család könyvespolcán, minden iskola könyvtárában ott kell, hogy legyen. A szerző és az illusztrátor remek alkotópárosának köszönhetően igazán igényes gyerekkönyv született."

(1)

Szigetlakó

3.490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Lola iskolájában mindenki máshonnan jött. 

Az ő iskolája a távoli helyek iskolája volt. 

Ezért aztán amikor Lola tanítónője azt kéri a gyerekektől, hogy mindenki rajzolja le, hogy honnan emigrált a családja, minden gyerek izgatottan néz a feladat elé. Kivéve Lolát. Ő nem emlékszik a Szigetre – még bébi volt, amikor eljöttek. De a család és a barátok segítségével – és az ő emlékeik révén – melyek között bőven akadt vidám, fantasztikus, szívszorító és ijesztő – Lolát elképesztő utazásra repíti a képzelete – vissza a Szigetre. Amint jobban megismeri a családja valódi történetét, Lola megérti abuelája által mondottak értelmét: 

„Csak mert nem emlékszel egy helyre, nem jelenti azt, hogy nem él ott benned.” 

Eredeti cím Islandborn
Fordította Pék Zoltán
Oldalszám 48
Megjelenés 2018

Értékelések

5.00
1 értékelés
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
2018. 11. 29. -
Ilyen szépen illusztrált könyvet rég nem láttam! gyönyörű!

Youtube videók

Az oldal tetejére