Szerző: Karen Marie Moning
Elérhetőség: Utánrendendelhető
(13)

A nagy sikerű Tündérkrónikák 1. része


Mac Kayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.

Keserű ébredés

Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Mac Kayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.

A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében. A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.

Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk.

Eredeti cím Darkfever
Kiadó Kelly
Fordította Laskay Ildikó
Oldalszám 304
Megjelenés éve 2010

Értékelések

4.85
13 értékelés
5
11
4
2
3
0
2
0
1
0
2015. 12. 15. -
Világ nagyon jól ki lett dolgozva. Történet összetett, olvastatja magát, vicces, szórakoztató, rejtélyes, izgalmas.
2015. 11. 20. -
Legkedvencebb sorozatnyitó amit valaha olvastam, számomra ez a legjobb kötet a Tündérkrónikákból.
2015. 11. 02. -
Szomorú, izgalmas,kalandos történet. MacKayla nővérét meggyilkolják, ő pedig a helyszínre siet mert a rendőrök feladták a nyomozást. Elkezd nyomozni. Rájön, hogy látja a tündéreket, és megtanulja, hogy ezt titokban kell tartania. Megismerkedik Barronssal akinél szállást majd munkát is kap. Ketten együtt sok kalandon mennek keresztül, hogy megtaláljanak egy könyvet és a tündérek többi ereklyéit is. A lány rájön, hogy nem is ismerte igazán a nővérét, aki szerelmes volt és hanyagolta a sulit, amiről ő nem s tudott. Nővére utolsó üzenete megrendíti, és eldönti teljesíti utolsó kívánságát.
2015. 11. 01. -
Ez a könyv sőt az egész sorozat engem magával ragadott. Moning egy egészen más fantasy történetet tárt elém amit soha nem felejtek el. Azt is megmutatta, hogy sokkal izgalmasabb lesz a történet ha több titkot rejtünk bele amit csak a végén tárunk fel így tisztázva az elvarratlan szálakat. Mindig is imádtam a tömény természetfeletti dolgokat, de Jericho Barrons személye számomra is nagy rejtély, és az is marad. Rögtön feltornázta magát (persze Mackel együtt) a 2. helyre a top sorozataim, és párosaim körében. Bárkinek tudom ajánlani aki szereti a titokzatos főszereplőket, a természetfeletti lényeket, de lényegében mindenkinek mert szerintem ez egy KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!!!
2015. 10. 30. -
Az egész sorozat nagy kedvencem lett, számomra szimpatikusak voltak a szereplők. Jericho Barrons lett a kedvenc szereplőm, és Mac-et is bírtam, nagy karakterfejlődésen ment keresztül. Csak ajánlani tudom minden urban fantasy rajongónak, és azoknak akik nyitottak egy jó kis tündéres sorozatra.
2015. 10. 29. -
Minden itt kezdődött el, itt lettem először szerelmes Barronsba, itt lett az egyik kedvenc főhősnőm Mac és ezzel egyidejűleg vált az egyik kedvenc könyvsorozatommá. Szerintem ezzel bőven elmondtam mindent.
2015. 10. 29. -
A történet egyből belecsap az eseményekbe, nincs felvezetés, csak egy hatalmas arcon csapás. Nem igazán értettem, hogy ő mégis mit gondolt, hogy elmegy az óceánon túlra, és akkor majd a rendőrség majd újra el kezd nyomozni? Mindenesetre jó történet, nagyon tetszett, Barronst nem tudom hova tenni, remélem a folytatásban kiderül, hogy micsoda kicsoda. Kíváncsi vagyok, hogy a kisvárosi Mac-ből milyen karakter a történet végére, ebben a részben még azért eléggé azt hiszi, hogy ő itt az atyaúristen, és mindenki csinálja azt, amit ő akar.
2015. 10. 29. -
A kezdeti óvatosságom egy szempillantás alatt eltűnt, mikor kinyitottam a könyvet és elolvastam az első mondatot, és azóta is az egyik legnagyobb kedvencem!
2015. 10. 28. -
Az egyik kedvenc könyvsorozatom, bevallom először nem fogott meg, nem kedveltem Mac rózsaszín mivoltát, de ahogy haladt előre a sztori egyre jobb és jobb lett, Mac személyisége is sokat fejlődött.
2015. 10. 28. -
Ez a tipikusan lassú víz partot mos stílusú első rész. De nincs is ezzel semmi baj, tetszett, ahogy szépen lassan felvezette a dolgokat. Nem tudnám mihez hasonlítani, mert számomra nincs még egy olyan sorozat, mint a Tündérkrónikák.
2015. 10. 28. -
Mac fejlődése már a legelső pillanattól megfigyelhető, és az elénk táruló világ mellett talán ez az egyik legnagyobb erőssége a regénynek.
2012. 09. 19. -
Csak az első oldalt kellett elolvasnom egy könyvesboltban járva és tudtam, hogy kell nekem. Én már itt rajongóvá váltam.
2012. 09. 19. -
Minden urban fantasy rajongónak ajánlom, nálam ez a sorozat abszolút kedvenc.
Az oldal tetejére