Szerző: Karen Chance
Elérhetőség: Elfogyott
(3)

A lehengerlő Cassandra Palmer sorozat 2. része


Cassandra Palmer hétköznapinak egyáltalán nem mondható lány. Különböző evilági és természetfeletti kalandjai nyomán a világ legbefolyásosabb jövőbelátója, akit valamiért mindenki holtan akar látni, csakhogy ő egyáltalán nem adja könnyen magát.

Árnyak vonzásában

Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

A Megérint a sötétségből megismert Cassandra Palmer, a hétköznapinak egyáltalán nem mondható lány. Különböző evilági és természetfeletti kalandjai nyomán a világ legbefolyásosabb jövőbelátója, azaz Pythia lett. Bár ezt a kiváltságot rendszerint csak hosszú évekig tartó felkészítés végén lehet elnyerni, de Cassie személyéhez fűződő, finoman szólva is szokatlan események és körülmények a jelen esetben felgyorsítják a folyamatokat. Ezáltal egyik pillanatról a másikra olyan hatalom birtokába jut, amelyet minden mágus, vámpír, sőt még az Erdők Népe is szeretne maga mellé állítani - vagy végleg eltörölni.

Cassie sorsa ilyenformán nemhogy rendeződne, inkább még bonyolultabbá és kiszámíthatatlanabbá válik. Szerencsére leghűbb segítőtársa, egy néha kifejezetten kóbor szellem támogatására és tanácsaira mindig számíthat, igaz, olykor erősen kétséges, hogy csakugyan akkor jár-e jobban, ha megfogadja a tanácsokat. A frissen posztjára került Pythia konfliktusokba keveredik Pritkinnel, a hadmágussal, aki rendszeresen kritizálja a döntéseit, holott ugyanazért az ügyért harcolnak. Vagy mégsem...? A MÁGUS, azaz a Metafizikai Lények Állandó Gyűlésének Újkori Szövetsége hol titokban, hol meg nyíltan ellenszegül Cassie akaratának. A vámpírok oldaláról is jó néhány ismerős arc bukkan fel. Szerepet kap Louis-César, a bajnok, aki hűvös eleganciával végez bárkivel - persze egy első szintű nagymestertől ez szinte el is várható.

Megjelenik Mircea, Drakula gróf testvére, aki körül mindig felforrósodik a levegő. Cassie is ellenállhatatlan vágyat érez, hogy a karjaiban kössön ki, egészen addig, amíg egy meglehetősen arrogáns vámpír mester varázslatot nem bocsát rá, amely elriaszt tőle minden udvarlót.
Ilyen viszontagságos körülmények között kell tárgyalnia a konzullal, és a többi magas rangú vámpírral. De vajon mit keres köztük Casanova? Igen, az a bizonyos Casanova.

Cassie-nek egyre jobban elege van abból, hogy játékszernek tekintsék, ezért úgy dönt, hogy a sarkára áll. Aki a továbbiakban ujjat mer húzni vele, azzal szembesül majd, hogy a dögös külső mögött egy igazán veszedelmes ellenfél bújik meg. De vajon kire fogja rázúdítani minden haragját?

Eredeti cím Claimed by Shadow
Kiadó Kelly
Fordította Bertalan György
Oldalszám 368
Megjelenés éve 2010

Értékelések

4.33
3 értékelés
5
1
4
2
3
0
2
0
1
0
2015. 10. 31. -
Nekem egy lebilincselő olvasmány volt. Sokszor oly annyira bele tudtam élni magam mintha csak egy álomban lennék,magam előtt láttam az egészet.Olykor több érzelmet éltem át egy fejezetben mint más egy egész hét alatt sem.Aki ezt a bejegyzést olvas bolondnak gondolhat de akinek elég élénk a fantáziája és elolvassa ezt a könyvet az megfog érteni :D
2012. 09. 19. -
Számomra a sorozat eddigi legjobb része. Kifejezetten úgy éreztem, hogy az írónő fantáziája csak úgy szárnyalt.
2012. 09. 19. -
A sorozat második része ugyanúgy pörög, mint az első. Csak azért nem szédülünk bele, mert már az első alapján hozzászoktunk. ( Aki pedig az első rész után abbahagyta, vessen magára, mert ez a sorozat könyvről-könyvre egyre jobb. )
Az oldal tetejére