Termékek Menü

Vásárlási feltételek

A könyváruházban mindenki vásárolhat, aki elfogadja a jelen üzletszabályzatot, és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi.

REGISZTRÁCIÓ
Amennyiben a vásárló nincs regisztrálva, a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell töltenie a regisztrációs űrlapot. Könyváruházunk a hibás adatokból eredendő téves teljesítésért semmilyen formában nem vállal felelősséget!
A regisztráció azonban számos előnnyel jár. Nyomon követheti profil oldalán aktuális rendelését, számon tarthatja korábbi vásárlásait, ráadásul az alap 20% kedvezmény helyett, törzsvásárlóink 25% kedvezménnyel vásárolhatják meg könyveinket.

MEGRENDELÉS

A könyváruházban a termékeknél feltüntetett ár a bruttó vételár, amely tartalmazza a mindenkor érvényes ÁFA-t is, azonban nem tartalmazza a mindenkor érvényes szállítási költséget.
A termékek megrendelése elektronikusan, a weboldalon keresztül történhet. Minden beérkezett megrendelést követően rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megrendelés beérkezéséről, amellyel jelezzük megrendelőink felé, hogy rendszerünk fogadta és tárolja a megrendelést. Ezen üzenet - függetlenül a készlettől - minden megrendelést követően megérkezik a megrendelő elektronikus postafiókjába. A könyváruházba beérkezett elektronikus megrendelések tárolódnak a megrendelők adminisztrációs felületén, ahol egyedi azonosító/jelszó belépéssel nyomon követhetőek.

KUPONFELHASZNÁLÁS
Kedvezményre jogosító kuponjaink sokfélesége miatt mindig érdeklődjön munkatársunktól a beváltás előtt a rendeles@corleonis.hu e-mail címen, az aktuális bevcáltási feltételekről, ám általános irányelve, hogy kuponjaink a Cor Leonis Kiadó teljes áras kiadványaira érvényesek, és a rendeleés összegének el kell érnie a kupon összegét, szállítási díj nélkül.

KISZÁLLÍTÁS/TELJESÍTÉS
A megrendelt Cor Leonis könyveket - kivétel az előrendelhető könyvek - 1-5 munkanapon belül kiszállíttatjuk.
Viszonteladói minőségben kínált könyveink, amennyiben beszállítói partnerünknél rendelhető státuszban vannak, szállítási határideje függ a viszonteladói partnertől, így ezek esetében 3-9 munkanapon belül szállítjuk ki azokat. A rendelés összeállításakor előfordulhat, hogy a megrendelt könyv(ek) viszonteladói partnerünknél kifutottak, így a tényleges szállításkor ezen állapotok befolyásolhatják a megrendelt könyvek véglegesen szállítható listáját, mely esetben a változásról értesítést küldünk.
A Cor Leonis Könyváruházban megrendelt termékek kiszállítását országosan az MPL futárszolgálat végzi. A megrendelt árut munkanapokon, e-mailen történő értesítést követően indítjuk útnak.
Amennyiben az adott termék a megrendelés beérkezésekor nincs raktáron, könyváruházunk visszaigazolást küld a termék várható szállítási időpontjáról.
Előrendelhető termékek esetében a megjelenést követő 1-3 munkanapon belül, e-mailen történő értesítést követően indítjuk útnak.

FIGYELEM! Amennyiben megrendelésedben előrendelt könyv is szerepel (vagyis amely a megrendelés napján még nem jelent meg), a megrendelt termékeket egyszerre, az adott könyv megjelenése után történő kiszállításának igényét  'Megjegyzés a rendeléshez' rovatban, rendeléskor jelezze.

A Cor Leonis Könyváruház szállítási díjai 2013. március 01-től:

Futáros házhoz szállítás

 • 10.000 Ft összegű rendelés alatt: 990.-Ft
 • 10.001 Ft összegű rendeléstől a kiszállítás ingyenes!

Postán maradó küldemények (csak előre fizetéssel)

 • 10.000 Ft összegű rendelés alatt: 690.-Ft
 • 10.001 Ft összegű rendeléstől a kiszállítás ingyenes!

​Pick Pack Ponthoz szállítás

 • 10.000 Ft összegű rendelés alatt: 690.-Ft
 • 10.001 Ft összegű rendeléstől a kiszállítás ingyenes!

Könyváruházunk csomagolási költséget nem számít fel!

A kiszállítást megelőzően Könyváruházunk értesítést küld a vevőnek a kézbesítés megkezdésének tényéről. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a csomag átvételét biztosítsa a megrendelésben feltüntetett és visszaigazolt helyszínen, amennyiben ez akadályba ütközik, köteles visszajelezni elektronikus úton vagy telefonon, ha a szállítás időpontja, helyszíne nem megfelelő számára.
A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni, és az átvételi elismervényt aláírni. Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy.

VÁSÁRLÁS KÜLFÖLDRŐL
Külföldi megrendelés esetén a könyvek értékét, a szállítási költséget és a banki költséget előre kérjük kifizetni. Ha megfelel Önnek ez a lehetőség, küldje el a kiválasztott könyvek címét e-mailben a rendeles@corleonis.hu címre. Munkatársunk valamennyi költséget kiszámolja, és elküldi Önnek cégünk bankszámlaszámával és banki adataival együtt.

FIZETÉS
A Cor Leonis Könyváruházban megrendelt termékek kifizetése utánvéttel, bankkártyás fizetéssel, (a CIB Bank rendszerén keresztül) banki átutalással (előre utalással) és postai, rózsaszín csekkes előre fizetéssel történhet. (A rózsaszín csekket a megrendelőnek kell kérnie a postán, nem mi küldjük ki!)

Felhívjuk vásárlóink szíves figyelmét, hogy a banki átutalással kért rendelések türelmi ideje 10 munkanap. Ha ezen időtartam alatt a vásárlás összege nem érkezik meg, a megrendelést töröljük. Extra akció idején rendelt könyveknél a türelmi idő szintén 10 munkanap!

GARANCIA, SZAVATOSSÁG
Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék cseréjét, ha a vevő számlával igazolja, hogy a hibás terméket a Cor Leonis Könyváruházban vásárolta. Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan sérültek vagy hibásak.
A külön akció keretében vásárolt szépséghibás, outlet könyveket nem áll módunkban esztétikai hibára hivatkozva visszavenni. A szépséghiba tényét a vevő a rendelés jóváhagyásával elismeri.

VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA
A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőző 48 órában a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mailben jelezni a rendeles@corleonis.hu e-mail címen. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költség nem terheli.
A vevő az áru átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. (Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.) A vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a Cor Leonis Könyváruház levelezési címére (Cor Leonis Films Kft. 1368 Budapest, Pf.: 227.)
Könyváruházunk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban a vásárlónak kell gondoskodnia. Elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben, a rendeles@corleonis.hu e-mail címre bejelenteni.
Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő. Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia!
Vásárlástól való elállás esetén a Cor Leonis Könyváruház köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a vevőnek kell viselnie. A Cor Leonis Könyváruház követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
A külön akció keretében vásárolt szépséghibás, outlet könyveket nem áll módunkban esztétikai hibára hivatkozva visszavenni. A szépséghiba tényét a vevő a rendelés jóváhagyásával elismeri. Ez a megkötés a nyomdahibás termékekre nem vonatkozik, az ilyen módon hibás könyvek árát a Cor Leonis Könyváruház a fentebb ismertetett módon becseréli.
Abban az esetben, ha a terméket a vevő nem tudja számlával igazoltan vagy sérülésmentesen visszajuttatni, Könyváruházunk nem vállalja a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatja a vásárlónak, a vevő költségére.

Megrendelés módosítása, törlése
A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó Könyváruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé.
Amennyiben a vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.
Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen vagy a "Rólunk" vagy "Kapcsolat" menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására.
A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában a rendeles@corleonis.hu e-mail címen van lehetőség.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK
A felelősség korlátozása
A Könyváruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
A Cor Leonis Könyváruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • az Interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat,
 • bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Könyváruház akadálytalan működését és a vásárlást,
 • bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon,
 • bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése,
 • bármely szoftver nem megfelelő működése,
 • bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a vásárló felelős a Könyváruházhoz való kapcsolódásáért és a Könyváruházban való vásárlásért.
A Cor Leonis Könyváruház nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.
A Cor Leonis Könyváruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt; szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és/vagy a Könyváruházat. A változás a Könyváruházban történt megjelenés időpontjától lép életbe, vagyis amikor az online megtalálható a Könyváruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.
A Cor Leonis Könyváruház szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a Cor Leonis Könyváruház nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.
Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, a Cor Leonis Könyváruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.
A Cor Leonis Könyváruháznak jogában áll azon megrendelőinek megrendeléseit bárminemű visszaigazolás nélkül törölni (megrendelő felfüggesztése), akik Könyváruházunk vagy a futárszolgálat elektronikus illetve telefonos figyelmeztetése ellenére egymást követő 2 megrendelésüket nem veszik át a futárszolgálattól, vagy nem veszi át az általa megjelölt Pick Pack ponton.
(Ezen vitás eseteket elkerülendő a DPD futárszolgálat munkatársai, amennyiben a címzett nem tartózkodik a csomagcímkén megjelölt címen egy értesítőt hagy. Az értesítőn szereplő szám segítségével a címzettnek a www.dpdcsomagom.hu portálon lehetősége van arra, hogy az első sikertelen kézbesítési kísérlet után az egyedi igényeinek megfelelően alakítsa csomagja kiszállítását. Amennyiben a módosítás éjfélig megtörténik, a Címzett már másnap megkaphatja a csomagját. A kézbesítés történhet másik címre - például egy másik városba, az ügyfél munkahelyére -, de lehetőség van a kiszállítás dátumának módosítására is, illetve amennyiben az ügyfél úgy kívánja, a futár egy megadott helyen le is adhatja a csomagot.
Természetesen továbbra is lehetőség van telefonon keresztül módosítani a csomag kiszállításának időpontját, illetve ha valaki nem szeretné a csomagátvétel megszervezésének lehetőségével élni, a DPD még további két alkalommal megkísérli a küldemény kiszállítását.)

SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME
A Cor Leonis Könyváruház az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján jogosult kezelni a Felhasználók azonosításához szükséges személyes adatokat.
A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény (a 1992. évi LXIII. tv.) hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt.
A Cor Leonis Könyváruház a vásárlók adatait a megrendelések teljesítése, és a rendelések feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében, és hírlevél küldése céljából tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat) átadja azon adatokat, amelyek a teljesítéshez szükségesek. A futárszolgálat a Könyváruház által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.
Aki Könyváruházunkba regisztrálja magát, az adatvédelmi nyilatkozatunkat elfogadottnak tekinti, azzal egyetért.

Érvényes: 2012. szeptember 20-tól.
Módosítva: 2015. november 01.