Termékek Menü

Milyen a jó motivációs előadás?

Milyen a jó motivációs előadás?

Az, hogy egy motivációs előadás mikor számít jónak, igazán nem írható le száraz, tényszerű adatokkal.

Persze, sorolhatnánk olyan jellemzőket, melyek jó, ha megjelennek a képzeletbeli pódiumon: nyitottság, erő, karizma, energiaáramlás stb. De ezek mind-mind szavak maradnak csupán, amennyiben a két oldal: a motivátor, és a motivált nem kapcsolódik össze.

A motivációs előadás akkor nyeri el célját, akkor nevezhető tökéletesnek, hogyha megtörténik az, az egyedülálló csoda, hogy az energiák felerősítik egymást, s az előadás végére mindkét fél még magasabb szintre kerül. Hazugság lenne, ha azt állítanánk, hogy egy jó motivációs előadás nem segít magán a motivátoron is.

A lelkek kinyitása, a mosolyok arcokra csalogatása legalább akkora erőt, lendületet ad annak, aki mindezt kiváltja a nézőseregéből. A motivációs előadás általában nem rendelkezik csak egy, jól summázható üzenettel. Ennek egyszerű az oka. Igaz, minden motiváló gondolat célja, hogy pozitív erőket mozgasson meg a befogadó félben, ám mivel különbözőek vagyunk egymástól, mindenki másképp emészti meg a hallottakat, s mindenkinek más jut el a szívéhez, lelkéhez.

A motivációs előadás nem rövidtávra tervez. Nem az a lényege, hogy kis időre enyhítse a problémákat, egyfajta instant gyógyulást nyújtva. A cél maximálisan távlati. A motivációs előadás gyakorlatilag az út kezdetét jelenti, ahol berúgjuk közösen a motort, aminek aztán akkora gázt kell adnunk, hogy kilométereken át csak száguldozhassunk vele, a látóhatáron túlig. Ez egyáltalán nem egyszerű feladat, s elcsépelt, közhelyes gondolat fűzérekkel lehetetlenség megvalósítani ezt az elképzelt vágyat.

A motivációs előadásnak adnia kell valami pluszt, valamit, aminek hála a résztvevők azt érzik: formálódnak. Alakulnak nem csak gondolataikban, hanem hozzáállásukban is. A tartós változás ugyanis csak úgy élhet tovább, s maradhat fenn, hogyha nem csak villanásnyi ideig tart a másként látás, ha a motivációs előadás nem pár pillanat erejéig lebbenti fel a fátylat a másik útról, hanem ha teljes terjedelmében megmutatja a lehetőségek kifogyhatatlan tárházát, mely bárki, azaz például a te számodra is elérhet ő!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus