Lelki, vagy anyagi gazdagság?

Melyik a fontosabb, hogy lélekben érjük el a vágyott kiteljesedést, az érzelmi gazdagságot, vagy fizikailag markoljunk bele a pénzérmék Dagobert bácsi világába? A válasz mindig is az emberiség orra előtt hevert, ám csak kevesen képesek arra, hogy elhiggyék, megfogadják az egyszerű feleletet. 

A gazdagság ugyanis először lélekben kell, hogy bekövetkezzen. A lelki érában, hogyha rendben vagyunk, hogyha teljes mértékig harmóniában, összhangban élünk, az automatikusan bevonza a fizikai síkra is a vágyott célokat, így magát a gazdagságot is. Ha lelkiekben felkészültünk, akkor a fizikai gazdagság kezelése sem fog problémát, nehézséget okozni.

Ugyan már, gondolhatod válladat rándítva, a gazdagság kinek okozhat problémát? Mindazoknak súlyos gondokat szülhet a hirtelen jött gazdagság, akik lélekben nem értek meg arra, hogy készülve a gazdagság teremtette helyzetekre jól reagáljanak. Ilyen esetekben bizony pillanatok alatt beleeshetnek az érintettek a pénzesség keltette csapdába. Nem véletlen az a jelenség sem, hogy a lottón nyert milliókat hónapok alatt tapsolják el a nyertesek, mert előbb váltak fizikai síkon gazdaggá, mint ahogy lélekben képesek lettek volna felnőni a feladathoz.

Tehát a lelki gazdagság az elsődleges, amit meg kell tapasztalnunk, s ha fejlődésünk elért egy bizonyos szintet, akkor látni fogjuk, hogy mágnesként vonzzuk be életünk fizikai részébe mindazokat a dolgokat, eseményeket, melyek végül elvezetnek a kézzel fogható gazdagsághoz. A lelki gazdagsághoz vezető út motivációs előadásokkal, könyvekkel, útmutatásokkal van kikövezve, melyek segítenek abban, hogy elérjük álmainkat.

Tartalomhoz tartozó címkék: lelki gazdagság gazdagság
Az oldal tetejére