2.990 Ft
999 Ft
Kedvezmény: 1.991 Ft
Menny.:db
Szerző: Nevada Barr
Elérhetőség: Rendelhető
(5)

Nevada Barr - a 13½ című nagy sikerű regény szerzője - Anna Pigeon izgalmakban bővelkedő történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő - rajongói régi vágyát teljesítve - végre megírta a sorozat előzménydarabját, az Ördögkatlant. Kiadónk ezzel a kötettel indítja útjára az Anna Pigeon-sorozatot.

 

Ördögkatlan

2.990 Ft
999 Ft
Kedvezmény: 1.991 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felderíteni szűk börtönét…


"Esetlenül feltápászkodott, és a nadragulya egyik oldalát jelölte ki árnyékszéknek. Régen a kínai parasztok a pöcegödör tartalmával trágyázták földjeiket. Ezek a csenevész növények nem sok tápanyagot nyerhetnek a homokból. Abban a reményben, hogy a nadragulya meghálálja adományát, ásott egy huszonöt-harminc centiméter mély gödröt.
Miután végzett, macskamódra nekiállt homokot kaparni a gödörbe. Ásás közben az ujjai beleakadtak valamibe. Azonnal feltámadt benne a remény: talán kender, amiből kötelet fonhat! Vagy régi halászháló, amit kötéllétraként használhat? Nem mintha ezek segíthetnének rajta, mivel semmilyen módon nem tudja rögzíteni az egyik végüket a kinti világban.
Esetleg egy kötéldarab, amivel megfojthatja a szörnyeteget?
A gondolat felvidította. Begörbítette ujjait, megmarkolta a hosszú szálakat, és kihúzta őket a homokból.
Barna és vékony. Mint az emberi haj. Anna rémülten lerázta a kezéről, pánikba esve hátraugrott, és a földre zuhant. Villámként cikázott keresztül a fájdalom a két karján és a fején. Szinte hálás volt érte, mert a fájdalom elhomályosította az agyát, és nem maradt ereje gondolkodni.
Amit megfogott, nem csak hasonlított az emberi hajra, hanem emberi haj volt.
- Segítség! - üvöltötte Anna. - Segítség!"

 

Könyvelőzetes

Eredeti cím The Rope
Fordította Illés Róbert
Oldalszám 480
Megjelenés éve 2012

Értékelések

4.20
5 értékelés
5
1
4
4
3
0
2
0
1
0
2016. 02. 25. -
Igazolt vásárlás
Izgalmas, felkavaró néhol nyomasztó, de nagyon emberi könyv. Nagyon jól írja le a kétségbeesés félelem és a magány fokozatait. Nem ilyen könyvre számítottam ezért kellemes csalódás ért. Nem bírtam letenni.
2015. 12. 14. -
Annának el kell viselnie, hogy egy pszichopata elmebeteg szörnyeteg játszadozik, szórakozik vele és megalázza. Ilyen helyzetben nagyon nehéz épelméjű maradni. Nem lehet tudni, hogy meddig kell Annának kibírnia a testi-lelki megpróbáltatásokat étlen és szomjan, rettegve. Könyvnek egyértelműen ezek a legizgalmasabb részei.
2015. 11. 05. -
Már kétszer olvastam és így is azt mondom, hogy érdekes. Ahhoz, hogy megértsd mire értem, vedd a kezedbe és olvasd el. Megbánni nem fogod!
2015. 11. 01. -
Az Ördögkatlan története bizarr, mégis életszerű. A terjengős leírások és a sok nézőpontból való mesélés néhol lelassítja az eseményeket, ám ezzel egyidejűleg fokozza a feszültséget. Az idilli, elképzelhetetlen tájleírások is csak szemforgatást váltanak ki az olvasóból, aligha érthetjük, mi hol történik éppen, majd kezd körvonalazódni a gyilkos kiléte. Sőt, egyáltalán nem titok, hogy ki az. Ezt megint a furmányosság számlájára írom. Imádom.
2015. 10. 30. -
Logikusan felépített, érdekes történet. Fokozatosan tudunk meg egyre többet, mialatt Anna próbálja megtalálni a menekülés útját, illetve azt, hogy mi okozta azt, hogy a katlanba került. Élvezetes kikapcsolódást nyújtott, egy hibája van, hogy bevezető kötet, remélem még találkozunk a többi könyvvel is.

Ajánlók

Vélemények a könyvről:

Wee blogja Keményfedél Lena könyvei
Anaria blogja Gretty szerint a világ Bbabri blogja
Olvasmányaim Sorolvasó Könyvgalaxis
Napi falat Gigi olvasmányai Ír gulyás és csalamádé
Olvasószoba Klaudia olvasmányai Betűvető
Inka firka    

Olvasóink írták:

"Fenekelten mély a félelem kútja. 
Anna Pigeon története bennem nagyon furcsa érzéseket keltett. Annyira sajátos atmoszférája van, amit csak kevés könyv mondhat magáénak. Valószínűleg ezt a nem mindennapi helyszínnek köszönhető és a furcsábbnál furcsább szereplőnek. (...) Anna Pigeon pedig az egyik legmegfoghatatlanabb női főhős, akivel könyvek lapjain találkoztam, ezért veszem biztosra, hogy a további kalandjaira is kíváncsi leszek." (Nita_Könyvgalaxis)

"Jaj, de mennék kanyontúrára! 
Persze előbb bepakolok extra adag vizet, tripla adag müzlit, gyilkos szerszámot, ha rám támadna egy pszichopata, legyen mivel leszerelni, és persze a köv. Nevada Barr könyvet! Tetszett!" (EgyKönyvmoly)

"Csak annyit mondhatok, olvassátok el ti is! Remek történet, nagyszerű kivitelezés! Jó kis sorozat lesz ez!" (Wee)

"Wow! Tele van izgalommal, kalanddal, töprengéssel. Nevada Barr olyan szinten leírja a történéseket, hogy szinte már az olvasó is beleéli magát a különböző élethelyzetekbe. De ettől lett még bizarabb az egész történet. A cselemény sodrása gördülékeny, feszültséggel teli, úgyhogy pont ezért lesz letehetetlen a történet." (Pöfivonat)

Az oldal tetejére