3.490 Ft
Szerző: Karen Marie Moning
(17)

A különleges Tündérkrónikák 5. része


Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé.

Új nap virrad

3.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak "rózsaszín" közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már nem elég, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit önnön hibájából elvesztett.

Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de az Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy haladunk a történet vége felé.

Az Új nap virrad elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és el sem ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.
Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történt valójában V’Lane-nel? És egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac?

De ami a legfontosabb: maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?


Könyvelőzetes


A Libri Aranykönyv szavazás 2012 TOP 10 döntőse
A 8. legjobb könyv az olvasói szavazatok alapján!

 

Értékelések

5.00
17 értékelés
5
17
4
0
3
0
2
0
1
0
2018. 10. 23. -
Nagyon várom a folytatást!!!!
2015. 12. 15. -
A tökéletes "befejező" rész. Még az utolsó oldal is tartogat meglepetéseket. Ez az a sorozat amit bátran ajánlok mindenkinek, nem lehet benne csalódni.
2015. 11. 20. -
Kegyetlen amit ez az utolsó kötet művelt velem. Na ennél a kötetnél éreztem leginkább hogy az írónő játszik velem. Minden fejezet végén az kérdeztem magamtól hogy úristen mi jöhet még? és persze egyre bonyolultabb és összetettebb lett a világ. Ez a könyv felér a másik néggyel. Fantasztikus.
2015. 11. 05. -
Az egyik legjobb sorozat amit olvastam. Az első kér rész nem igazán tetszett első olvasásra de mikor az egész szorzatot egyhuzamban olvastam el már remek volt mind. Imádom Írországot és a tündéreket meg a fantasztikus lényeket és a hihetetlen pasikat. Nagyon élveztem és tetszik az írónő stílusa.
2015. 11. 01. -
Hát nehéz külön írni egy összefüggő történetről, szóval itt összegzek a végén :) Kezdődött úgy, hogy elkezdtem olvasni, és az járt a a fejemben: Ó, te jó ég, mi ez? Aztán továbbolvastam, és végül a rabja lettem. Imádtam az elejétől a végéig, kevés könyv van, ami ekkora hatással van rám. Barrons lett az én álompasim, együtt éreztem Mac-kel, a fájdalmát, tehetetlenségét stb. Olyan fordulatokat tartalmaz, amire nem számít az ember, és amikor már azt hittem, rájöttem valamire, kiderült, hogy nem jól gondoltam. Ritkán találkozok ennyire jól megírt, jól felépített történettel. Maradtak nyitott kérdések, de a lezárás is nagyon tetszett a végén, főleg az, hogy nem ment át giccsesbe. Mindenképpen újraolvasós sorozat.
2015. 10. 31. -
Lebilincsel és teljes mértékben a rabjává válsz nem csak ennek a résznek, de az egész sorozatnak is.
2015. 10. 30. -
Régen kötött le így egy sorozat. A petúniába, miért lett vége? :-)
Kell nekem egy ilyen könyvesbolt! :-D Természetesen és legfőképpen Jericho Barrons-szel együtt!!! <3
2015. 10. 29. -
A sorozat legjobb része. Az eleje nehezen indult. Nem tetszett, hogy nem csak a sorozat elemeit, de a könyv egyes részeit is folyamatosan ismételgette rövid időn belül. Viszont minden egyes fejezet úgy végződött, hogy sokszor nem bírtam letenni, ennek nem a vége lett függővég, az összes fejezet vége függő volt. Tele volt olyan csavarokkal, amire nem számítottam, volt amire igen, de sokra nem. Alig várom, hogy az írónő többi könyvét is olvassam.
2015. 10. 29. -
Az egész sorozatnál határozottan az a képzetem támad, hogy az írónő nagyon is tudta az első perctől, hogy mi lesz a sztori vége, melyik szereplőnek mi a motivációja, és hogy hogyan épül fel a történet, valamint a háttérvilág. Pontosan olyan olvasni, mintha Te magad csöppennél bele a katyvaszba, és bár minden logikusan összekapcsolódik, pontosan ugyan úgy nem látod az összefüggéseket, mint a főhős, és ezért hatalmas zűrzavarnak tűnik. Így visszatekintve ez az egyik legizgalmasabb ebben a könyvben, hogy ennyire átgondolt a történetvezetése, nem esetleges. A történések az elejétől kezdve mind egy felé vezetnek, csak Te nem tudsz róla. A másik nagyon élvezetes eleme a történetnek ahogyan a háttérvilág elemeit ábrázolja, az emberi világban való megjelenésük hiteles, de közben felépít egy olyan képzetet az olvasóban, ami a legjobb sci-fi-k univerzum átéléséhez hasonló élménnyel ajándékoz meg.
2015. 10. 29. -
Nagy rajongója vagyok a sorozatnak már rég óta, és ez így is marad. Pont. Az utolsó rész izgalmasabb, mint eddig bármikor. Fordulatos és kiszámíthatatlan. Mindenki gyanús és az érvek/ ellenérvek is egytől egyig megállják a helyüket.
Minden könyv befejezésekor, ami egy kicsit is a szívemhez nőtt, úgy érzem, hogy megszakad a szívem. Nos, a Tündérkrónikák volt az első ilyen igazi, nagy kedvencem és nála tapasztaltam meg, hogy pár évenként érdemes elolvasni, mert korosztálytól függetlenül megérinti az olvasót.
2015. 10. 28. -
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy zseniális, vagy őrült ez a nőszemély. Mármint az írónő.
Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ezt már az első könyvnél tudta, hogy ez lesz ebből a történetből, vagy közben alakult így? A kedves írónő tökéletesen az orromnál fogva vezetett, főként, hogy olyan kaotikus állapotokat idézett elő, amit nem hittem volna, hogy lehetséges. A könyvben és a lelkemben is.
Eszméletlen egy könyv, csak ennyit tudok mondani.
2015. 10. 28. -
Tipikusan letehetetlen könyv, nem bírtam nyugton lenni, amíg a végére nem értem.
2015. 10. 28. -
Hihetetlen, hogy az írónő a végére is ennyi mindent tartogat nekünk. Sőt, a kötetek haladtával egyre jobb lett az egész, s nem hazudok, ha azt mondom az ötödikben érte el a csúcspontot a sorozat. Igazi körömlerágós, csak a szokásos, amit eddig is kaptunk Moningtól.
2015. 10. 28. -
Még mindig meg tud lepni az írónő. Ennyi cselekmény egy könyvben.
Mac még erősebb lesz és kialakul teljes mértékben a sötét oldala is. És ez a Mac sokkal jobban tetszett, mint az előző kötetekben lévő, mert így méltó párja lett Barronsnak. És végre sok Mac és Barrons rész. :)
2015. 10. 28. -
Imádom Moningot. Nem csak a stílusát, hanem azt is, ahogy mindent alaposan eltervez a regényeiben. Az Új nap virrad is tele van meglepetésekkel, emellett épp olyan sodró és magával ragadó, mint az összes Moning könyv :)
2015. 10. 28. -
A Tündérkrónikákról csak legekben tudok beszélni: a legjobb urban fantasy sorozat, a legjobb világfelépítés, a legszexibb férfi főszereplő, a legdurvább függővégek!
2012. 12. 06. -
Azt hiszem, valami megszakadt bennem, amikor véget ért. Hihetetlen, elképesztő, emberi (talán még tündéri) szavakkal leírhatatlan élmény, világ. Magába szippant és nem enged többé.
Amikor a legelejét kezded, még el sem tudod képzelni, mi vár rád.
Eggyé válsz vele, beszél hozzád.
Moning az egyik legjobb, legkomplexebb és legfelejthetetlenebb világot tárja elénk Fever sorozatával, nem is említve a legelképesztőbb kötetet, az Új nap virradot.
Mindenképp olvasd el!

És maradj a fényben!
Az oldal tetejére