2.990 Ft
Menny.:db
Szerző: Jasper Fforde
Elérhetőség: Rendelhető
(1)

A briliáns Thursday Next sorozat 2. része.

"Ha lehet, még az első résznél is őrültebb, szellemesebb, izgalmasabb..."

Egy regény rabjai

2.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Jasper Ffforde kitűnő második regényében folytatódik a Jane Eyre esetben elkezdődött ötletgazdag, fordulatos és elképesztően eredeti irodalmi kaland – ismét a találékony és rettenthetetlen irodalmi zsaru, Thursday Next főszereplésével. Mivel élete szerelmét, Tedet nemlétezővé teszi a korrupt Góliát Konszern, Thursday kénytelen beállni a regényeken belül működő rendőrség, a Juriszfikció kötelékébe, ahol is kiképzőt és társat kap Dickens Szép remények című regényének szereplője, a férfigyűlölő Miss Havisham személyében. Miután elsajátítja új szakmájának csínját-bínját, Thursday vakmerő kirándulást tesz Poe A holló című versében, fejest ugrik Kafka és Austen műveibe, de még Beatrix Potter egyik mesekönyvében is akad dolga. Fergeteges kalandjai során életveszélyes véletlen egybeesések célpontjává válik, hitelesítenie kell egy gyanús körülmények között felbukkant új Shakespeare-darabot, és ha ez nem volna elég, meg kell akadályoznia, hogy a föld összes élőlénye egyik napról a másikra ragacsos, rózsaszínű zselévé váljon…

Eredeti cím Lost in a Good Book
Fordította Tóth Tamás Boldizsár
Oldalszám 401
Megjelenés éve 2013

Értékelések

5.00
1 értékelés
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
2016. 01. 25. -
Jasper Fforde Thursday Next sorozata mintha egy ötletroham minden elemét igyekezne belegyúrni egy-egy kötetbe, mégis egységes, kerek. Humora egyéni, történetei letehetetlenek, figurái szeretnivalók, igaziak. Az entrópia elmélet (háziasszonyoknak kötelező szeretni, van mire fogni az állandó rendetlenséget) egészen újfajta felhasználási lehetősége halomra nevetteti az ember lányát.
Bár ne kellene megint tíz évet várni, hogy a következő kötet is megjelenjen magyarul.

Ajánlók

Vélemények a könyvről:

Olvasószoba Ír gulyás és csalamádé Könyvkritikák
Eastern Obscure Ekultúra.hu  

Olvasóink írták:

"Hát ez zseniális volt! Az első rész is nagyon bejött, ez a darab pedig méltó folytatás. Annyira olvastam volna még Next kisasszony kalandjait, de egyszer csak vége lett." (Chriss)

"Imádom. Nincs erre más szó, csak az, hogy imádom."  (Crowslayer)

"Ha lehet, még az első résznél is őrültebb, szellemesebb, izgalmasabb regény ez, a vége meg, azokkal a ravasz csavarokkal, egészen elképesztő. Fforde egy megátalkodott, körmönfont zseni." (RandomSky)

"Egyértelműen kedvenc! Nem is gondoltam volna, hogy Fforde túl tudja szárnyalni az első rèszt, pedig bezony tudja. Ez a könyv, fantaszikus, letehetetlen és és és egyszerűen frenetikus. Imádtam." (Pöfivonat)

"Én tényleg, komolyan nem hittem, hogy Fforde meg fogja ugrani a lécet, amit az előző kötettel beállított. Szerencsére tévedtem. Thursday még mindig remek narrátor, a mellékszereplők vagy változatlanul szórakoztatóak vagy még egy kis plusz mélységet is kapnak, a cselekmény kellemesen hibbant, a Juriszfikcióba pedig az első róla szóló bekezdésben belezúgtam." (blackett)

Az oldal tetejére