Szerző: Karen Chance
Elérhetőség: Elfogyott
(5)

A világhírű Cassandra Palmer sorozat 1. része


Mágusok, boszorkányok, vámpírok, szellemek... és a természetfeletti világ színe-java megfordul ebben az akciódús regényfolyamban, ahol az izgalmas fordulatokban egy percre nincs megállás.

Megérint a sötétség

Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

A Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak. Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különös világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is...

Cassandra Palmer élete korántsem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el még kislány korában Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból - mindent tudni akar üzletfeleiről, pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.

De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcasonne várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek? Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban elhunyt szüleivel?

Eredeti cím Touch the Dark
Kiadó Kelly
Fordította Bertalan György
Oldalszám 336
Megjelenés éve 2010

Értékelések

4.60
5 értékelés
5
3
4
2
3
0
2
0
1
0
2015. 10. 31. -
Az első kötetekhez híven tele van információ áradattal.Megismerjük a szereplöket és azok világát,múltját.Bár a valós világban játszódik még is tele van fantasy elemel.Annyira jól beleszőtte az írónő a fantázia világát hogy az olvasó már valóságnak érezheti azokat is.Vámpírok,mágusok,szellemek,látnokok stb.A főhős is egy látnok és a társa egy szellem.Erős szövetséget alkotnak így ketten.Maga a történet nagyon izgalmas.A csata jelentetek kellően részletesek és nincsenek összecsapva egy-két oldalban.Bár Cassi nem igazi harcos jellem és nem is tud igazán harcolni de minden tőle telhetőt meg tesz hogy segítse a társait.Cassi olykor időutazásokra megy.Lenyűgöző részletességgel van leírva az adott kor.Az olvasó azt érzi mintha ő maga is ott lenne.Szerintem ez egy kihagyhatatlan olvasmány mindenki számára aki szereti a kaland regényeket.Azoknak ajánlom figyelmükbe.
2015. 10. 29. -
Ez pontosan azon könyvek egyike számomra, amit elsőre kicsit fülszöveg alapján szkeptikusan vettem a kezembe, de amint belemélyedtem már ki se lehetett venni a kezemből. Nagyon jó bevezetés, ami engem végig lebilincselt. Tény az eleje picit kusza, de mint minden jó folyamatában bontakozik ki. Mára az egyik kedvenc könyvsorozatommá vált.
2015. 10. 28. -
Az egyik kedvenc könyv sorozatom, bár elsőre elég lassan indul el a cselekménye viszont onnantól kezdve beszippant és csak kapkodjuk a fejünket, hogy mennyire pörgős, bár ez inkább csak a második könyvtől történik meg igazán, főleg, hogy onnantól élvezhetjük kedvenc hadmágusunk társaságát és bájos modorát :).
2012. 09. 19. -
Mondanám, hogy bevezető kötetnek kissé tömény, de a igazából a későbbiekben sincs megállás, így jobb az elején hozzászokni. Soklényes, sokszereplős,időutazós, akcióban gazdag sorozat első kötete, ahol unatkozni nem lehet.
2012. 09. 19. -
Elsőre biztosan ijesztő, hogy ennyire pörög a cselekmény, vámpírok, szellemek, mágusok, szatírok minden felé, mi meg csak kapdossuk a fejünket, mert nincs egy szusszanásnyi idő sem. Nem egy átlagos urban fantasy, de a sok feszültség és akció nem megy a karakterek rovására.
Ez az első rész még csak bevezető, a történet igazán a második-harmadik részre bontakozik ki. Nem nagyon olvastam még hasonlóan pörgős sorozatot, meglehet szokni kell a stílusát, de ha valaki ráérez, nagyon szeretni fogja.
Az oldal tetejére