Megérint a sötétség

Szerző: Karen Chance
Elérhetőség: Elfogyott
5

A világhírű Cassandra Palmer sorozat 1. része


Mágusok, boszorkányok, vámpírok, szellemek... és a természetfeletti világ színe-java megfordul ebben az akciódús regényfolyamban, ahol az izgalmas fordulatokban egy percre nincs megállás.

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Fülszöveg

A Megérint a sötétség a világhírű Cassandra Palmer-sorozat első része. Karen Chance írónő ebben a kötetben kalauzol el minket először Cassie különleges világába, ahol otthonosan mozognak a természetfeletti lények, a görög mitológia álomszerű alakjai pedig a középkori Európa szörnyeivel és modern korunk rémlényeivel csatáznak. Az olvasót az első oldaltól foglyul ejti a különös világ, ahol bármelyik pillanatban megtörténhet a legmeglepőbb fordulat is...

Cassandra Palmer élete korántsem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el még kislány korában Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból - mindent tudni akar üzletfeleiről, pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.

De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcasonne várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek? Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban elhunyt szüleivel?

Eredeti cím Touch the Dark
Kiadó Kelly
Fordította Bertalan György
Oldalszám 336
Megjelenés éve 2010

Értékelések

4.60
5 értékelés
(3)
(2)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2015. 10. 31.
Az első kötetekhez híven tele van információ áradattal.Megismerjük a szereplöket és azok világát,múltját.Bár a valós világban játszódik még is tele van fantasy elemel.Annyira jól beleszőtte az írónő a fantázia világát hogy az olvasó már valóságnak érezheti azokat is.Vámpírok,mágusok,szellemek,látnokok stb.A főhős is egy látnok és a társa egy szellem.Erős szövetséget alkotnak így ketten.Maga a történet nagyon izgalmas.A csata jelentetek kellően részletesek és nincsenek összecsapva egy-két oldalban.Bár Cassi nem igazi harcos jellem és nem is tud igazán harcolni de minden tőle telhetőt meg tesz hogy segítse a társait.Cassi olykor időutazásokra megy.Lenyűgöző részletességgel van leírva az adott kor.Az olvasó azt érzi mintha ő maga is ott lenne.Szerintem ez egy kihagyhatatlan olvasmány mindenki számára aki szereti a kaland regényeket.Azoknak ajánlom figyelmükbe.
|
2015. 10. 29.
Ez pontosan azon könyvek egyike számomra, amit elsőre kicsit fülszöveg alapján szkeptikusan vettem a kezembe, de amint belemélyedtem már ki se lehetett venni a kezemből. Nagyon jó bevezetés, ami engem végig lebilincselt. Tény az eleje picit kusza, de mint minden jó folyamatában bontakozik ki. Mára az egyik kedvenc könyvsorozatommá vált.
|
2015. 10. 28.
Az egyik kedvenc könyv sorozatom, bár elsőre elég lassan indul el a cselekménye viszont onnantól kezdve beszippant és csak kapkodjuk a fejünket, hogy mennyire pörgős, bár ez inkább csak a második könyvtől történik meg igazán, főleg, hogy onnantól élvezhetjük kedvenc hadmágusunk társaságát és bájos modorát :).
|
2012. 09. 19.
Mondanám, hogy bevezető kötetnek kissé tömény, de a igazából a későbbiekben sincs megállás, így jobb az elején hozzászokni. Soklényes, sokszereplős,időutazós, akcióban gazdag sorozat első kötete, ahol unatkozni nem lehet.
|
2012. 09. 19.
Elsőre biztosan ijesztő, hogy ennyire pörög a cselekmény, vámpírok, szellemek, mágusok, szatírok minden felé, mi meg csak kapdossuk a fejünket, mert nincs egy szusszanásnyi idő sem. Nem egy átlagos urban fantasy, de a sok feszültség és akció nem megy a karakterek rovására.
Ez az első rész még csak bevezető, a történet igazán a második-harmadik részre bontakozik ki. Nem nagyon olvastam még hasonlóan pörgős sorozatot, meglehet szokni kell a stílusát, de ha valaki ráérez, nagyon szeretni fogja.