2.990 Ft
Menny.:db
Szerző: Gary Shteyngart
Elérhetőség: Rendelhető
(1)

Egy izgalmakkal teli kortárs mű a fekete humor kedvelőinek.

Az orosz származású, Amerikában élő Gary Shteyngart regénye akasztófahumorral megspékelt mai szatíra a különböző kultúrák, vallások és egyének egymás mellett éléséről a történelem szagos szelei közepette.

Abszurdisztán

2.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Misa Vainberg egy igazi orosz mackó. 160 kilós, lomha fiatalember, akinek amerikai a lelke, az útlevele viszont orosz. Miközben − apja jóvoltából − az amerikai Alkalmi Egyetemen diplomát szerzett, megízlelte az édes életet, és nem mellesleg, némi másodkézből való szexuális tapasztalatot is szerzett. Most azonban Oroszországban ragadt, és nem akarják visszaengedni. Ám a feneketlen orosz csüggedésben feldereng a fény: hamis útlevéllel kijuthat, ha nem is Amerikába, de legalább a kulturált Európába. Hogy ezt megszerezze, el kell utaznia egy a Kaszpi-tenger partján fekvő kis országba, Abszurdisztánba. Ez a parányi, olajkitermelésből élő ország az átmenet állapotában leledzik, a szocialista sarlóból éppen kapitalista rugóskés kovácsolódik. Misa belekeveredik az egymással viszálykodó nemzetiségek és hadurak harcába, miniszter lesz, keresi önmagát, keresi a szerelmet és keresi a huszonegyedik századi élet értelmét Európa peremén.

Eredeti cím Absurdistan
Fordította Pék Zoltán
Oldalszám 345
Megjelenés éve 2013

Értékelések

5.00
1 értékelés
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
2015. 11. 01. -
Az Abszurdisztán valahol a Shteyngart története, egy mélabús, szomorú ember rendkívül szórakoztató képe arról, hogy semmi sem fekete-fehér, és az édentől keletre ugyanazt találjuk kifordítva, mint nyugatra. A nyitott elméjűeknek és a szókimondás híveinek okvetlen ajánlom a könyvet, de mindenekelőtt azoknak, akik örömmel vállalják, hogy a maga kényelmetlenségében rájuk telepedjen a túlsúlyos zsidó ökörörökség. Meggyőződésem, hogy Shteyngart többet mond az élő, szellemi holokausztról, mint Auschwitz üres termei.

Ajánlók

Az oldal tetejére