Abszurdisztán

2.990 Ft
Menny.:db
Szerző: Gary Shteyngart
Elérhetőség: Rendelhető
1

Egy izgalmakkal teli kortárs mű a fekete humor kedvelőinek.

Az orosz származású, Amerikában élő Gary Shteyngart regénye akasztófahumorral megspékelt mai szatíra a különböző kultúrák, vallások és egyének egymás mellett éléséről a történelem szagos szelei közepette.

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Fülszöveg

Misa Vainberg egy igazi orosz mackó. 160 kilós, lomha fiatalember, akinek amerikai a lelke, az útlevele viszont orosz. Miközben − apja jóvoltából − az amerikai Alkalmi Egyetemen diplomát szerzett, megízlelte az édes életet, és nem mellesleg, némi másodkézből való szexuális tapasztalatot is szerzett. Most azonban Oroszországban ragadt, és nem akarják visszaengedni. Ám a feneketlen orosz csüggedésben feldereng a fény: hamis útlevéllel kijuthat, ha nem is Amerikába, de legalább a kulturált Európába. Hogy ezt megszerezze, el kell utaznia egy a Kaszpi-tenger partján fekvő kis országba, Abszurdisztánba. Ez a parányi, olajkitermelésből élő ország az átmenet állapotában leledzik, a szocialista sarlóból éppen kapitalista rugóskés kovácsolódik. Misa belekeveredik az egymással viszálykodó nemzetiségek és hadurak harcába, miniszter lesz, keresi önmagát, keresi a szerelmet és keresi a huszonegyedik századi élet értelmét Európa peremén.

Eredeti cím Absurdistan
Fordította Pék Zoltán
Oldalszám 345
Megjelenés éve 2013

Értékelések

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2015. 11. 01.
Az Abszurdisztán valahol a Shteyngart története, egy mélabús, szomorú ember rendkívül szórakoztató képe arról, hogy semmi sem fekete-fehér, és az édentől keletre ugyanazt találjuk kifordítva, mint nyugatra. A nyitott elméjűeknek és a szókimondás híveinek okvetlen ajánlom a könyvet, de mindenekelőtt azoknak, akik örömmel vállalják, hogy a maga kényelmetlenségében rájuk telepedjen a túlsúlyos zsidó ökörörökség. Meggyőződésem, hogy Shteyngart többet mond az élő, szellemi holokausztról, mint Auschwitz üres termei.

Ajánlók