2.990 Ft
999 Ft
Kedvezmény: 1.991 Ft
Menny.:db
Szerző: Jasper Fforde
Elérhetőség: Rendelhető
(7)

Jasper Fforde New York Times bestseller-sorozata egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. századvégi Angliába vezet el, olyan világba, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással.

Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mester detektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t... 

Jasper Fforde nemzetközi sikerű könyvét a Harry Potter-sorozat fordítója, Tóth Tamás Boldizsár magyarításában adjuk közre.

A Jane Eyre eset

2.990 Ft
999 Ft
Kedvezmény: 1.991 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Eredeti cím The Eyre Affair
Fordította Tóth Tamás Boldizsár
Oldalszám 375
Megjelenés éve 2013

Értékelések

4.14
7 értékelés
5
4
4
1
3
1
2
1
1
0
2015. 10. 31. -
Angol, katyvasz, Dr Who.
Ez a három dolog ami eszembe jutott olvasás közben. Nagyon furcsa angol humor jellemzi a könyvet, egy nagyon zűrzavaros világban játszódik, ami néha annyira érthetetlen számomra, mint a Dr. Who egyes epizódjai.
Mindenesetre aki szerette olvasni a Galaxis útikalauzt stopposoknak és szereti nézni a Dr Who-t annak biztos tetszeni fog ez a könyv. Nekem annyira egyik sem jön be.
Viszont egy kicsit letisztultabb történetet szívesen olvasnék ezzel a főhősnővel ebben a fura világban. Várom a folytatást.
2015. 10. 30. -
Őrülten vicces, őrülten brit, őrülten eszement. Ráadásul, ha elolvassa valaki, biztosan kedvet kap a Jane Eyre-hez is, ha azt még nem olvasta volna...
2015. 10. 29. -
Az irodalom, az alternatív világ és az időutazás kombója elvarázsolt, de azért élveztem a szereplők sokszínűségét és a buggyantságaikat is! Nem csak a főszereplő, de a mellékszereplők is nagyon jól ki vannak találva. Ez a történet az irodalomkedvelőknek kötelező olvasmány, ha szeretik a filigrán női főszereplőket és az időben ugrálást.
2015. 10. 29. -
Egy csipet sci-fi, egy pici krimi, egy hangyányi irodalommal. A keverék most annyira jól sikerült, hogy az író megteremtett egy különleges világot, amibe az angol szépirodalmat kedvelők ugyanúgy el tudnak merülni, mint a sience fiction rajongói, de a krimi kedvelői sem fognak unatkozni. Élvezetes kikapcsolódás egy képzelt világban. Szerintem sokunkban ott motoszkál, hogy mi lenne ha be tudnánk lépni a könyvekbe és megleshetnénk a szereplőket, Fforde erre az emberi kíváncsiságra építette a könyvét, miközben zseniálisan átszőtte izgalommal és egy lenyűgöző képzelt világ darabkájával. Véleményem szerint azok számára is érdekes lehet a történet, akik nincsenek otthon a XIX. századi angol irodalomban csak kikapcsolódásra vágynak, az viszont garantálható, hogy az irodalom rajongóinak igazi csemege lesz ez a történet. Csodás keveréke a modern és a régmúlt koroknak.
2015. 10. 28. -
Nem sok könyvet hagyok félbe, de ezt sikerült. Valahogy nagyon zavaros volt, nem értettem semmit, és lehet nem is nekem való volt...
2013. 05. 28. -
Már rég olvastam ilyen fantáziadús, ötletes, humoros, izgalmas könyvet. Szerettem, hogy fenekestül felforgatta az eredeti Jane Eyre-t, aztán aggódhattam az utolsó pillanatig, hogy vajon visszakapom-e a mi valóságunk szerint való változatot. :) Fforde mindamellett nem kíméli a divatos vámpírsztorikat sem, kapunk belőlük is némileg parodisztikus ízelítőt. Picwick, a dodó "kellnekemmost" háziállat, a japán fényképezőgép egyike az apró, eszetlen gegek sokaságának. Thursday Next Bridget Jones-nál jóval talpraesettebb, Rochestert pedig imádni kell - már megint és még mindig.
2013. 03. 29. -
Igazolt vásárlás
Különleges, szórakoztató. Egy olyan világba repít el minket az író, amit még álmunkban sem tudnánk elképzelni. ,)

Ajánlók

Vélemények a könyvről:

Keményfedél Amadea könyvszibilla Black Dream
Könyvvizsgálók Gretty szerint a világ Óriási
Olvasokkk Könyvekkel suttogó Olvasónapló
Olvasószoba I.II. Szubjektív kultnapló FFG Book
Ír gulyás és csalamádé Kitsune Forest Ekultúra
Nem harap a blog Könyvkritikák Könyvszelidítő
Azt mondom, olvasni jó Olvass! Könyves sziget
SFmag Hagyjatok, olvasok! Könyvlelő
Hiranneth világa    

Olvasóink írták:

"Zseniálisan dilis egy könyv. 
Olyan ötlet ez az irodalmi művekben való barangolás, amitől az ember lánya a fejére csap, hogy ez miért nem neki jutott eszébe." (Agatha)

"Annyira alternatív ez a regény, mint amilyen a Nirvana volt a ’90-es évek elején a diszkóhoz képest." (Andras_Kanai)

"Az első oldalon örökre megfogott." (Adelheid)

"Hogy ez a Fforde micsoda egy mágus! Berántott egy olyan világba, amit legvadabb álmaimban sem tudtam volna elképzelni. (...) Azt hiszem életem legfurcsább könyvét olvastam el, de már alig várom a folytatását!" (Nikkincs)

"Ez a könyv nagyon-nagyon jó!!! Úgy szeretnék Thursday Next világában élni." (Millabell)

"Hű, ez annyira okos, intelligens, izgalmas, színes, fordulatos, okos és zseniális, hogy nehéz szavakba önteni, szóval inkább olvasni kell! Kötelező! Minden sora elképesztő sziporka!" (l2njpx)

"Fforde fantáziája nem ismer határokat – és ezt itt most szó szerint kell érteni. Olyan gátlástalanul és látható élvezettel figuráz ki minden útjába kerülő műfajt, ahogy a könyvmolylárvák falják a betűket a Műbejáróban. (...) Egyedi kevercse a műfajoknak és stílusoknak, tele irodalmi utalásokkal, iróniával, beszélő nevekkel, helyzetkomikummal – és ha nagyon akarjuk, még mondanivalót is találunk benne. Igazi irodalmi ínyencség – veszettül szórakoztató köntösben." (Ilweran)

"Izgalmas és őrületes volt végigkövetni Fforde ezen agyament eszmefuttatását. Nem mellesleg üdítően hatott a napjainkban dívó tucatregények tengerében… Kár, hogy csak most bukkantam rá…" (frel)

"A könyv háromnegyedét végigröhögtem, szóval nem tudom pontosan, hogy is van ez – hány perccel hosszabbodik az életünk egy-egy nevetéstől, de tény, hogy ez a könyv jótékonyan adományozta azokat a bizonyos perceket – nekem." (ElinorA)

"Vessetek a mókusok elé, de nekem ez nagyon tetszett. Annyira tökéletesen agyahagyott, hogy az már csak jó lehet. Én is irodetes ügynök akarok lenni! " (blackett)

Az oldal tetejére