5.990 Ft
4.790 Ft
Kedvezmény: 1.200 Ft
Menny.:db
Szerző: Syd Field
Elérhetőség: Rendelhető
(2)

NEM CSAK FORGATÓKÖNYVÍRÓKNAK!

Syd Field a nemzetközi forgatókönyvírás legelismertebb szakértője, Forgatókönyv című könyve pedig világszerte a forgatókönyvírók, írók bibliája.

Forgatókönyv - A forgatókönyvírás alapjai

5.990 Ft
4.790 Ft
Kedvezmény: 1.200 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Fülszöveg

Az ötlettől a karakterig, a nyitójelenettől a kész könyvig – Field műve könnyen elsajátítható szabályokat és módszereket kínál kezdő és gyakorló írók számára egyaránt; világos, pontos tételein hollywoodi írónemzedékek nőttek fel. A Forgatókönyv-ből kiderül, miért olyan fontos a forgatókönyv első tíz oldala, hogyan kell megragadni az olvasót már az első oldalon, megtudjuk, miért a szerkezet és a karakter a forgatókönyv tartópillére, és azt is, hogyan adaptáljunk filmre színdarabot, regényt vagy újságcikket. A Forgatókönyv-et – mely most először jelenik meg magyarul – ajánljuk mindenkinek, aki papírra szeretné vetni a fejében forgó filmet.

Eredeti cím Screenplay - The Foundations of Screenwriting
Fordította Köbli Norbert
Oldalszám 292
Megjelenés éve 2020 (második kiadás)

Értékelések

5.00
2 értékelés
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
2018. 01. 20. -
Érdekesen, mindannyiunk által ismert példákon keresztül mutatja be a forgatókönyv írás rejtelmeit. Csak ajánlani tudom, nemcsak azoknak, akik szeretnének forgatókönyveket írni, hanem mindazoknak, akik meg szeretnék érteni, mit is látnak igazából a filmvásznon :)
2015. 10. 15. -
Nagyon jó könyv, bármilyen írónak (újságíró, könyvíró, forgatókönyvíró) de még szerkesztőknek is bátran ajánlom, mert teli van jó tanácsokkal. Ráadásul mindegyik garantáltan kipróbált.
Az oldal tetejére