Karen Marie Moning

Karen Marie Moning (Cincinnati, Ohio, november 1. - ) Rita-díjas amerikai író, a Tündérkrónikák és Highlander sikersorozatok megalkotója, a New York Times bestseller lista rendszeres szereplője.

A Purdue Egyetemen diplomázott társadalom- és jogi ismeretekből. Első regénye, a Beyond The Highland Mist (Highlander-sorozat) rögtön meghozta számára a szakmai és olvasói elismerést, két Rita-díjra is jelölték érte és megnyerte a Romantic Times Reviewer's Choice Award-ot. Könyveit eddig 33 nyelvre fordították le. A nemzetközi sikert Fever sorozatának köszönheti, amiből képregény-sorozat is készült Del Ray grafikus közreműködésével.

Jelenleg a Tündérkrónikák spin-off sosozatának, a Dani O'Malley krónikák néven ismert trilógiának részeit írja, és a hírek szerint a három könyv után újra visszatért rajongók millióinak kedvenc párosához, Machez és Barronshöz.
Dél-Floridában él és alkot, ám sokszor indul dedikáló körútra, legnagyobb bánatunkra többnyire csak az Egyesült Államokban.

"Imádom, ahogy Moning megteremti a szereplőit és az őket körülvevő világot, ahogy fűzi a szálakat, ahogy a mitológiát beleépíti a történetbe, mindent. Fantasztikus írónő, mindent el fogok olvasni, amit ír, óriási rajongója vagyok." (szil0214)

"Öhm, nem tudom mit mondjak. Ettől a nőtől BÁRMIT elolvasnék. Tényleg. Akármit." (RavenS)

"Fordulatos és szellemes ahogy ír, mindig csavar egyet a sztorin amitől legszívesebben megölelnéd, vagy földhöz vágnád a könyvet. Érzelmeket vált ki, az biztos. A karakterei mind erősek és csodálatosan sokszínűek, de a legjobb az, ahogyan egymással ütközteti őket Moning. Záporoznak a szikrák mindenfelé. Sosem csalódtam benne, kincset ér. Na meg vagány egy csajszi lehet, szívesen találkoznék vele!" (wilwaren)

"Az egyik kedvenc íróm, és példaképem.
Ez a nő egyszerűen fantasztikusan ír. A világteremtése valami mesteri, a karakterábrázolása teljes mértékben hihető és alapos. A szereplői élnek, egyik sem papírmasé figura, mindnek története, múltja, jelene és személyisége van. A sorozatin érezhető, hogy már akkor pontosan tudja, mi lesz a legutolsó mondat, hogy leütné a legelső karaktert a billentyűzeten. Egyszerűen elképesztő, amit csinál. Imádok minden könyvet, ami kikerül a keze alól." (Wee)

Rendezés:
Az oldal tetejére