2.500 Ft
1.990 Ft
Kedvezmény: 510 Ft
Menny.:db
Szerző: Lezsák Levente
Elérhetőség: Rendelhető
(2)

"Mi kinyomozunk és lenyomozunk, informálunk s dezinformálunk, megfigyelünk és figyelmeztetünk, egyszóval kigubancoljuk leggubancosabb ügyeiket. Sárkány nem akadály!"

Szökésben lévő királylány, száműzött álruhás királyfi, néhány rejtélyes szabószámla, valamint a világ legpechesebb magándetektívje Lezsák Levente mesekrimijében.

 

 

Emerson és Tsa. - avagy a titokzatos mordiai bűneset

2.500 Ft
1.990 Ft
Kedvezmény: 510 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Fülszöveg

Van egy ország, Mordia, ahol sohasem süt ki a nap, ahol mindig borongós az idő, és ahol az embereknek soha sincsen jókedvük. De még egy árva huncut pillanatra sem. És így megy ez már emberemlékezet óta. Egészen addig, amíg egy napon szörnyű dolog nem történik: IV. Burgum, Mordia királya egy reggel Jobb lábbal kel fel. No mit szóltok? Hogy semmit? No persze, hiszen nem ismeritek Mordia királyi udvarának tizenöt kötetes Etikett - és Protokoll szabályzatát, amelynek a második kötetben feketén - fehéren olvasható, hogy Mordia mindenkori királya minden reggel köteles Bal lábbal felkelni az ágyból, hogy ezzel is rossz példát mutasson hűséges alattvalóinak. Ehhez képest a király kedvesen viselkedik, vicceket mesél a szolgálóknak, mértéktelenül falja a fagylaltot, és még a napot is kisütteti az udvari meteorológussal. Hát csoda, hogy az alattvalók rémülten szerteszét szaladnak? Lássuk be, hogy nem csoda. Fő is Bikacsöki Balambér, Mordia főudvarmesterének a feje, hogy mitévő legyen. Végezetül nem tud mást kisütni, mint azt, hogy csak bűntény történhetett: valaki előre megfontolt szándékkal ellopta őfelsége rosszkedvét. Fel is fogad hát egy magándetektívet, hogy a tettes nyomára jusson, s hogy végre visszaszerezzék Őfelsége megszokott, régi, jól bevált rosszkedvét. 

És Emerson, a világhírű magándetektív nyomozni kezd...

Cserkuti Dávid csodálatos illusztrációival!

Megjelenés éve 2008
Oldalszám 143
Illusztrálta Cserkuti Dávid

Értékelések

5.00
2 értékelés
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
2019. 04. 01. -
Csalóka egy mesekönyv ez, azon gondolkodtam olvasás közben (persze csak két röhögés között), hogy milyen korosztálynak ajánlanám.
Lassan három évtizedes gyakorlatom, hogy táborban este mesélni szoktam. Nem csak kicsiknek, még a nyolcadikos vagy gimnazista nagy lovaknak is. Szeretni szokták. Ehhez viszont olyan könyv kell, amit ők is, én is élvezünk. Na, ez a könyv ilyen, be fog hát kerülni A kétbalkezes varázsló és a Holnemvolt mellé a tábori kínálatba.
2012. 09. 19. -
Ötletes, humoros meseregény, amit nemcsak a gyerekek, de még a szülő is élvezni fog. A képek nagyon klasszak, nem túl hosszú, de igényes kis könyv.

Ajánlók

Olvasóink írták:

"Meg kell, hogy mondjam én Előszón ilyen jól még nem szórakoztam. Már ott magába szippantott az egész történet. Nagyon kedves mese volt, amit felnőttek is nyugodtan elolvashatnak és az illusztrációk meg az egész könyv kivitelezése gyönyörű! Ritkán látni ilyen édes mesét ahol a belbecs és a külcsíny ilyen jó összhangban van. A történetben használt nevek igazán beszédesek és aranyosak voltak, jókat lehetett rajtuk derülni vagy épp borulni. Talán csak egy hibát róhatok fel, hogy rövid volt és én még olvastam volna tovább, tovább és még tovább. Remélem majd legközelebb" (eenca)

"Ez az a mese, amit tuti a kezébe fogok nyomni majd a gyerekemnek alkalom adtán." (Lena91)

"Nagyon-nagyon imádtam! Olyan kis ártatlan, olyan kis bűbájos, olyan végtelenül aranyos. Egy csipetnyi nosztalgia, leheletnyi nyomozás, sok humor – tökéletes egyveleg!" (Gretty)

Az oldal tetejére