Termékek Menü

2018 – az év, amikor a kígyó a saját farkába harap

Vágási Emőke

2018. január 1. Telihold


A telihold valaminek a beteljesedését, lezárását jelenti, újév napján való megszületése pedig külön jelentőséget hordoz az évre, hiszen úgy tartják: nem jó ötlet teliholdkor bármibe belekezdni – nemhogy egy új évbe! Éppen ezért egyes értelmezések szerint 2018 összekapcsolja a kezdetet a véggel, és a véget a kezdettel. Mint amikor becsatoljuk az övet. Vagy amikor a kígyó a saját farkába harap.

Boldog Új Évet, kedves Olvasóink!

 

Nem múlhat el évindító anélkül, hogy ne tudnám, hogyan állnak a csillagok, azaz  “merre az az előre” odafent, és ne próbálnám meg újévi fogadalmaimba beépíteni, kihasználni, vagy adott esetben stratégiával “kicselezni” az uralkodó energiákat. Számomra nem kérdés, hogy az “amint fent, úgy lent” mondás nem csak egy üres frázis, hanem komoly tartalma van. Idestova 20 éve olvasok szuper amerikai asztrológusokat (nem csak előrejelzéseket), de nem vagyok asztrológus. Én a nyitott, tapasztalati úton tanuló érdeklődő vagyok, aki sokszor visszatekintve az olvasottakra azt láttam, hogy beigazolódtak dolgok… Néha ünnepeltem magam, hogy ösztönösen is jól cselekedtem, máskor meg bánkódtam, hogy nem vettem figyelembe, ha valamire figyelmeztettek – na meg felvetődött a kérdés: ha előre rákészülök, tudatosan tervezek, vajon a jó is még jobb lehetett volna???… Szóval egy idő után elkezdtem beépíteni az életembe ezeket az energiákat, és igazolódott: csodák vannak – ha jó időben teszek értük.

Azóta sincs másként. Mindig tudom, hogy hol vannak jó, és hol nehéz energiák a horoszkópomban, (éppen ezért igyekszem kiadni is jó minőségű éves horoszkópot, hogy másoknak is mankót nyújtsont az eligazodásban. A megértésben – ami perspektívába helyezi a dolgokat, elfogadást és megnyugvást hoz(hat).

2018 egyik legérdekesebb értelmezését Gahl Sassontól láttam, aki a január 1-jei teliholdról beszél és annak jelentését elemzi hosszasan. 2018. január 1-jén kitelik a hold – megláthatjuk teljes pompájában (ha a felhők is úgy akarják). A telihold valaminek a beteljesedését, lezárását jelenti, ezért újév napján való megszületése külön jelentőséget hordoz az évre, hiszen úgy tartják: nem jó ötlet teliholdkor belekezdni bármibe – nemhogy egy új évbe! Gahl azt írja: éppen ezért 2018 összekapcsolja a kezdetet a véggel, és a véget a kezdettel. Mint amikor becsatoljuk az övet. Vagy amikor a kígyó a saját farkába harap.

Hm. És most akkor mi lesz?

Pánikolhatunk, vetíthetünk előre katasztrófákat, világvégét.

Vagy megpróbálhatjuk megtalálni, hogyan tudnánk ezt a csodát uralni.

Az az év, amely teliholddal indul, általában megpróbálja közelebb hozni, kiegyenlíteni az ellentéteteket. Azt kéri tőlünk, hogy találjunk közös pontokat az egymással szembenállónak látszó felek között. Azért csak annak „látszó”, mert mindannyian egyek vagyunk – és szembenállásról nem lehet szó látszólagos alapon, anyag és tartalom nélkül. Vagyis: ez egy paradoxikus év. Egy olyan év, amely lehetővé teszi számunkra, hogy fejjel lefelé lássuk a világot.

Egy másik szemlélet szerint ez az év a lezárás éve. Vagyis:

Kezdet = Befejezés

Éppen ezért, ha valaki valamibe szeretne belekezdeni, bele kell ágyaznia a befejezését is.

Ennek fényében az újévi fogadalmak megfogalmazásakor adva van a hozzá vezető út, az “áldozat” is.

Új kapcsolatot szeretnél? Rendben – fejezd be, selejtezd ki, oldd fel mindazt, ami eddig megakadályozott abban, hogy megvalósítsd.

Új, egészségesebb életvitelt szeretnél? Szuper! Selejtezz ki mindent, ami mérgezi, terheli a testedet.

Egyszerűbben szólva: ez az év elhozta a lehetőséget, hogy megtörd azokat a mintákat, szokásokat, amelyek eddig megakadályoztak legjobb önmagad megvalósításában.

Régi dolgok lezárása új lehetőségeknek teremt helyet. És ez az újév napján születő telihold ajándéka neked. De ez esetben van tovább is!

2017 december 20-án a Szaturnusz átlépett a Bak jegyébe, és az elkövetkező három évben rendületlenül támogat  abban, hogy megtörjük a régi, nem működő mintáinkat. Legutóbb 1989-1991 között járt a Szaturnusz a Bakban, amikor – szélsőséges példaként - a Ceausescu házaspárt kivégezték, a vasfüggöny és a Berlini fal leomlott – amelyekről mi, akik már jó ideje éltünk ezekben a rendszerekben, soha nem gondoltuk, hogy valaha vége lesz és a világ megváltozik.

2018 robbanékony év lesz. A Szaturnuszon kívül számos más nagyerejű bolygó költözik más jegybe, és hoz gyökeres, teljes változást. Rendhagyó módon 4 helyett 5 nap-és holdfogyatkozás (egyszóval eklipszis) lesz. Az eklipszisek hirtelen, váratlan fordulatokat hoznak – 2018 esetében különösen január-februárban és július-augusztusban. 

Mit tudunk hát tenni? Két fontos dolgot:

Készíts egy vision-boardot, hogy mindig emlékeztethessen a céljaidra, ha éppen összecsaptak a fejed felett a hullámok, és a pánik elhomályosítja a tudatosságodat (én legalábbis így igyekszem megtartani a kontrollt).

Vízionáld magad mindig abban az állapotban, mintha legszebb álmaid már valóra váltak volna.

És mindig légy tisztában azzal, hogy mi a nagy, átfogó, nagy kép "odafent". Ehhez itt van most a segítség.

Sikerekben, beteljesedésekben gazdag 2018-as évet kívánunk Nektek!

Emőke és a Cor Leonis Kiadó csapata

 

Tartalomhoz tartozó címkék: asztrológia horoszkóp