Termékek Menü

Fizetési tájékoztató CIB bankártyás vásárláshoz

A Cor Leonis Könyváruház a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Cor Leonis Könyváruház a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Cor Leonis Könyváruház nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Cor Leonis Könyváruház oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!
 

Üdvözöljük a CIB Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő Cor Leonis Könyváruházban!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

  • Olvassa el a Cor Leonis Könyváruház ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
  • Tanulmányozza át a Cor Leonis Könyváruház biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
  • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
  • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
  • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
  • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

  1. Ön a Cor Leonis Könyváruház oldalán választja ki az árut/szolgáltatást melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
  2. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
  3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót
  4. A fizetést követően Ön visszatér a Cor Leonis Könyváruház oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Cor Leonis Könyváruház oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

 

Hibakódok és okaik

Kártya jellegű hiba csoportjába tartozó kódok és kérdések:
03, 09, 12, 13, 20, 21, 22, 30, 34, 36, 42, 52, 54, 55, 56, 87, 88, 90
Kérjük ellenőrizze, hogy jól írta-e be a kártyaszámát!
Kérjük ellenőrizze, hogy jól írta-e be a kártya lejárati dátumát!
Kérjük ellenőrizze, hogy nem járt-e le a kártyája!
Kérjük ellenőrizze, hogy EC/MC kártya esetén beírta-e a kártya hátoldalán az aláíráscsíkon szereplő szám utolsó három számjegyét (CVC kódot) !
Kérjük ellenőrizze, hogy internetes vásárlásra alkalmas-e a kártyája!
Kérjük ellenőrizze, hogy Visa kártyájának hátoldalán szerepel-e a 3 számjegyű CVV kód! Ha igen, kérjük, írja be!

Számla jellegű hiba csoportjába tartozó kódok és kérdések:
14, 15, 16, 17, 23, 24, 29, 32, 35, 45, 69, 70, 72, 74, 75, 76, 77, 78
Kérjük ellenőrizze, hogy van-e elegendő pénz a számláján a vásárlás lebonyolítására!
Kérjük ellenőrizze, hogy nem lépte-e túl az engedélyezett limitjét!

Kapcsolati jellegű hiba csoportjába tartozó kódok és kérdések:
08, 10, 19, 27, 31, 50, 60, 64, 65, 71, 86, 93, A2, A9
A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.
A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

Technikai jellegű hiba csoportjába tartozó kódok és kérdések:
01, 02, 04, 05, 06, 07, 11, 18, 25, 26, 28, 33, 38, 39, 40, 41, 43, 44, 46, 49, 51, 53, 57, 61, 62, 63, 66, 67, 79, 8, 81, 85, 92, 94, 96, 98, R0, C2
Amennyiben „back”, „reload” illetve „refresh” segítségével visszatért a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja. Kérjük, kezdeményezze újra a vásárlást.