Könyveink Menü

Szigetlakó

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.490 Ft
2.790 Ft
Kedvezmény: 20%
Szerző: Junot Díaz
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

A Pulitzer-díjas és New York Times sikerlistás Junot Díaz lírai hangnemben megírt, és Leo Espinosa által gyönyörűen illusztrált könyve a kreativitás, a különbözőség, és képzeletünk dícsérete, mely képes összekötni bennünket – a családunkkal, a múltunkkal, és önmagunkkal. 

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet szakmai zsűrije szerint a 2018-ban megjelent külföldi gyermekkönyvek 25-ös toplistájának egyike, a Libri Szívünk rajta programjának 2019. júniusban a hónap könyve, melyet Farkasházi Réka ajánl: 

"Felvillanyozó, nagyon bátor gyerekkönyv. Fontos és kényes témát jár körül nagyon finoman, ugyanakkor rendkívül érzékletesen. Ez az a könyv, aminek minden család könyvespolcán, minden iskola könyvtárában ott kell, hogy legyen. A szerző és az illusztrátor remek alkotópárosának köszönhetően igazán igényes gyerekkönyv született."

Menny.:db

Fülszöveg

Lola iskolájában mindenki máshonnan jött. 

Az ő iskolája a távoli helyek iskolája volt. 

Ezért aztán amikor Lola tanítónője azt kéri a gyerekektől, hogy mindenki rajzolja le, hogy honnan emigrált a családja, minden gyerek izgatottan néz a feladat elé. Kivéve Lolát. Ő nem emlékszik a Szigetre – még bébi volt, amikor eljöttek. De a család és a barátok segítségével – és az ő emlékeik révén – melyek között bőven akadt vidám, fantasztikus, szívszorító és ijesztő – Lolát elképesztő utazásra repíti a képzelete – vissza a Szigetre. Amint jobban megismeri a családja valódi történetét, Lola megérti abuelája által mondottak értelmét: 

„Csak mert nem emlékszel egy helyre, nem jelenti azt, hogy nem él ott benned.” 

Eredeti cím Islandborn
Fordította Pék Zoltán
Oldalszám 48
Megjelenés 2018

Értékelések

| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 29.

Ilyen szépen illusztrált könyvet rég nem láttam! gyönyörű!
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Youtube videók