Könyveink Menü

Az elveszett Jane Austen-kézirat

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.990 Ft
2.243 Ft
Kedvezmény: 25%
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Szerző: Syrie James

Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon?

A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet.

Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.

 

„A könyv kapcsán jobban megérthetjük, milyen lehetett Jane Austen élete.” – Los Angeles Times

„Csodálatos mi-lenne-ha fantázia.” – Austenprose

„Egyre nő az izgalom, és a James által létrehozott világot mi sem méltatja jobban, minthogy az olvasó szívrepesve drukkol, hogy Jane megtalálja a szerelmet, noha pontosan tudjuk, hogy nem így lett.” – Kirkus Reviews

„Syrie James nagyszerű mesemondó, akinek kifinomult érzéke van az austeni hanghoz.” – Jane Austen’s Regency World


​Interjú a könyvről a Klubrádió Bemutatópéldány című műsorában:

„Csodálatos mi-lenne-ha fantázia.” – Austenprose

Kivitel: Puha kötés
Menny.:db

Együtt olcsóbb!

Összesen: 5.980 Ft
helyett 3.592 Ft
Kedvezmény: 40%
Összesen: 5.980 Ft
helyett 3.592 Ft
Kedvezmény: 40%

Fülszöveg

Eredeti cím The Missing Manuscript of Jane Austen
Fordította Nádasdi Vilma
Oldalszám 352
Megjelenés éve 2013

Értékelések

| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 05.

Syrie James-től már olvastam korábban, ám nem győzött meg teljes mértékben, így sokáig váratott magára, míg kezembe vettem ezt a könyvet, de végül abszolút nem bántam meg. A csodaszép borító győzködött már korábban is, ám kellett a belső elhatározás. Az egyik felem örül annak, hogy nem teljesen a Jane Austen-től megszokott nyelvezete van, mert közelebb áll ahhoz, amiket mostanában olvasok, ám egy róla szóló könyv mégiscsak legyen régies, "janeaustenes" nyelvezetű :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 01.

Ez a könyv valami szuper volt :) Nálam biztosan többször olvasós. Már nagyon régóta (konkrétan megjelenéstől) a polcomon hevert, de csak most olvastam el, és nagyon sajnálom, hogy nem kezdtem neki már hamarabb. Nagyon jól megírt könyv, és kedvem támadt a többi Jane Austen könyvet is újra olvasni. :D Az „új Jane Austen regény” története nagyon tetszett, egyedül a szóhasználattal volt néha bajom, mert időnként túl maira sikeredett a kifejezésmód. És a köré épített történet… A legszívesebben azonnal újrakezdeném :) Nagyon tetszik Syrie James írásmódja is. Szóval, aki teheti, szerezze be a könyvet és olvassa el, mert szuper! ;)
A Jane Austen-rajongóknak kötelező!! :)
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 31.

Számomra az egyik legjobban megírt Jane Austen korát idéző könyv. Ami megfogott: a könnyed nyelvezete. Sajnáltam, hogy olyan gyorsan a végére értem. A borító pedig meseszép.
| 5 / 5 csillag!
2014. 01. 09.

Én beleszerettem egyből! Aki olvasta Jane Austen regényeit, az folytatásként éli meg ezt a könyvet. Tényleg olyan mint egy új Jane Austen regény! Remek könyv!!!
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő