Könyveink Menü

A Jane Eyre eset

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.990 Ft
2.392 Ft
Kedvezmény: 20%
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!
Szerző: Jasper Fforde

"A briliáns Thursday Next sorozat 1. részében Fforde fantáziája nem ismer határokat – és ezt itt most szó szerint kell érteni..."

Jasper Fforde New York Times bestseller-sorozata egy másik lehetséges és meglehetősen bizarr 20. századvégi Angliába vezet el, olyan világba, ahol mindennapos az időutazás, kihalt állatfajok házilag klónozott példányai sétálgatnak a kertekben, virágzó feketepiacuk van a hamisított verseknek, és a művészeti irányzatok harcias hívei utcai csatákat vívnak egymással.

Ebben a világban él Thursday Next, a rettenthetetlen irodalmi mester detektívnő, aki élete legnagyobb kihívásával szembesül, mikor a zseniális bűnöző, Acheron Hades a hírnév és a busás váltságdíj reményében elrabolja Charlotte Brontë nagyszerű regényének hősnőjét, Jane Eyre-t...

Jasper Fforde nemzetközi sikerű könyvét a Harry Potter-sorozat fordítója, Tóth Tamás Boldizsár magyarításában adjuk közre.


Beszélgetés a könyvről a Klubrádió Bemutatópéldány című műsorában:

Kivitel: Puha kötés
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
A hajnal átka A hajnal átka
2.990 Ft
Iced - Megnyílik az ég Iced - Megnyílik az ég
3.490 Ft 2.792 Ft
Egy regény rabjai Egy regény rabjai
2.990 Ft 2.392 Ft
A Felföld ködén túl A Felföld ködén túl
2.990 Ft
Menny.:db

Együtt olcsóbb!

Összesen: 5.980 Ft
helyett 3.592 Ft
Kedvezmény: 40%

Fülszöveg

Eredeti cím The Eyre Affair
Fordította Tóth Tamás Boldizsár
Oldalszám 375
Megjelenés éve 2013

Értékelések

| 3 / 5 csillag!
2015. 10. 31.

Angol, katyvasz, Dr Who.
Ez a három dolog ami eszembe jutott olvasás közben. Nagyon furcsa angol humor jellemzi a könyvet, egy nagyon zűrzavaros világban játszódik, ami néha annyira érthetetlen számomra, mint a Dr. Who egyes epizódjai.
Mindenesetre aki szerette olvasni a Galaxis útikalauzt stopposoknak és szereti nézni a Dr Who-t annak biztos tetszeni fog ez a könyv. Nekem annyira egyik sem jön be.
Viszont egy kicsit letisztultabb történetet szívesen olvasnék ezzel a főhősnővel ebben a fura világban. Várom a folytatást.
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 30.

Őrülten vicces, őrülten brit, őrülten eszement. Ráadásul, ha elolvassa valaki, biztosan kedvet kap a Jane Eyre-hez is, ha azt még nem olvasta volna...
| 5 / 5 csillag!
2015. 10. 29.

Az irodalom, az alternatív világ és az időutazás kombója elvarázsolt, de azért élveztem a szereplők sokszínűségét és a buggyantságaikat is! Nem csak a főszereplő, de a mellékszereplők is nagyon jól ki vannak találva. Ez a történet az irodalomkedvelőknek kötelező olvasmány, ha szeretik a filigrán női főszereplőket és az időben ugrálást.
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 29.

Egy csipet sci-fi, egy pici krimi, egy hangyányi irodalommal. A keverék most annyira jól sikerült, hogy az író megteremtett egy különleges világot, amibe az angol szépirodalmat kedvelők ugyanúgy el tudnak merülni, mint a sience fiction rajongói, de a krimi kedvelői sem fognak unatkozni. Élvezetes kikapcsolódás egy képzelt világban. Szerintem sokunkban ott motoszkál, hogy mi lenne ha be tudnánk lépni a könyvekbe és megleshetnénk a szereplőket, Fforde erre az emberi kíváncsiságra építette a könyvét, miközben zseniálisan átszőtte izgalommal és egy lenyűgöző képzelt világ darabkájával. Véleményem szerint azok számára is érdekes lehet a történet, akik nincsenek otthon a XIX. századi angol irodalomban csak kikapcsolódásra vágynak, az viszont garantálható, hogy az irodalom rajongóinak igazi csemege lesz ez a történet. Csodás keveréke a modern és a régmúlt koroknak.
| 2 / 5 csillag!
2015. 10. 28.

Nem sok könyvet hagyok félbe, de ezt sikerült. Valahogy nagyon zavaros volt, nem értettem semmit, és lehet nem is nekem való volt...
| 5 / 5 csillag!
2013. 05. 28.

Már rég olvastam ilyen fantáziadús, ötletes, humoros, izgalmas könyvet. Szerettem, hogy fenekestül felforgatta az eredeti Jane Eyre-t, aztán aggódhattam az utolsó pillanatig, hogy vajon visszakapom-e a mi valóságunk szerint való változatot. :) Fforde mindamellett nem kíméli a divatos vámpírsztorikat sem, kapunk belőlük is némileg parodisztikus ízelítőt. Picwick, a dodó "kellnekemmost" háziállat, a japán fényképezőgép egyike az apró, eszetlen gegek sokaságának. Thursday Next Bridget Jones-nál jóval talpraesettebb, Rochestert pedig imádni kell - már megint és még mindig.
| 5 / 5 csillag!
2013. 03. 29.

Különleges, szórakoztató. Egy olyan világba repít el minket az író, amit még álmunkban sem tudnánk elképzelni. ,)
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő