Könyveink Menü

Oscar Wao rövid, de csodálatos élete

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.990 Ft
2.243 Ft
Kedvezmény: 25%
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!
Szerző: Junot Díaz

Oscar aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet.
Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját, azóta, hogy nagyapja nemet mondott Trujillónak, a véreskezű és véresszájú diktátronak, amiért súlyos árat fizetett. 

A regény több idősíkon és több mesélőn keresztül követi nemcsak egy család történetét, de Dominika modern történelmét is, érdekes és megkapó szereplőkön keresztül ábrázolja az életet egy olyan véres diktatúrában, amely embertelen és emberellenes volt. Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is. 


Interjú a könyvről a Klubrádió Bemutatópéldány című műsorában:

"„Karibi Mordor” – és tényleg…"

Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is.

Kivitel: Puha kötés
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fulladás Fulladás
2.000 Ft 1.600 Ft
Így veszíted el Így veszíted el
2.500 Ft 2.000 Ft
Junot Díaz könyvcsomag Junot Díaz könyvcsomag
7.490 Ft 4.999 Ft
Szigetlakó Szigetlakó
3.490 Ft
Menny.:db

Együtt olcsóbb!

Összesen: 7.490 Ft
helyett 4.499 Ft
Kedvezmény: 40%
Összesen: 5.980 Ft
helyett 3.592 Ft
Kedvezmény: 40%

Fülszöveg

Eredeti cím The Brief Wondrous Life of Oscar Wao
Fordította Pék Zoltán
Oldalszám 328
Megjelenés éve 2013

Értékelések

| 4 / 5 csillag!
2016. 07. 25.

Nagyon sok minden tetszett a könyvben (a váltakozó elbeszélők, a cselekmény kibontása, a misztikum és a rögvaló keveredése, a karakterek stb).
Kimondottan zavart viszont a milliónyi spanyol szó, amik ráadásul nem betűrendben szerepeltek - ha megtanultam volna őket, akkor későbbi felbukkanásukkor nyilván már tudtam is volna; így viszont nagyon nehéz volt visszakeresni azt, ami nem csak egyszer fordult elő. A regény hangulatához igazából nem tettek hozzá, egy idő után egyszerűen nem kerestem ki őket.
Szintén zavaró volt a sok és terjengős lábjegyzet, amik (nyilván írói megfontolásból és okkal) nem szimpla magyarázatot adtak a beszámozott kifejezésre, hanem mint egy mini-novella, jópofáskodó stílusban ecsetelték a témát.
Mindkét fönti tényező csak kizökkentett az olvasásból. Utóbbit egyszerűen bele lehetett volna építeni a szövegbe.
Összességében nálam friss hangvétel ide-vagy oda elég erőltetett benyomást keltett a stílus - a kevesebb több lett volna. Ezzel együtt örülök, hogy elolvastam.
| 4 / 5 csillag!
2015. 10. 29.

Összességében nincs pozitív csengése a regénynek, egy sokat szenvedett dominikai-amerikai családot ismerünk meg, de lebilincselő a könyv, az ismétlődések és a cseppnyi misztikum miatt még érdekesebbé teszi az amúgy is egzotikus történetet.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő