Könyveink Menü
0

A szépirodalom könyvek titka

A szépirodalmi könyvek bűvölete évszázadok óta, generációkat ragad magával. Mindenképpen érdekes, hogy azok az értékek, melyek ezen művek hasábjain megjelennek, nyugodtan nevezhetők halhatatlannak is. Évszámtól, vagy korszaktól függetlenül olyan lelki ajándékokkal szolgálnak a lelkes olvasók számára, amikkel garantáltan gazdagabban élhetnek tovább.

A szépirodalom könyvekre nagy teher nehezül abban az értelemben, hogy az ifjúság képviselői, már nagyon korán ezekkel a remekművekkel találkoznak. Ha a legelső élmények pozitívak, ha vannak olyan momentumok, melyek örökre megragadják érdeklődésüket, akkor minden rendben. Akkor olyan generáció növekedhet, akinek a tagjai megbecsülik az írásos művészet rejtett kincseit. Nyilván te is tudod, hogy ez, a legelső impresszió nem mindig pozitív.

Ennek számos oka lehet, és alapvetően nem a könyvekben keresendő a hiba. Egyszerűen előfordulhat, hogy olvasó, és olvasott nem rezeg egy hullámhosszon. Hányszor jártál már te is úgy, hogy ismerőseid hihetetlen lelkesedéssel ajánlottak egy, szerintük letehetetlen kötetet, melyet te alig bírtál felvenni? Sokszor, ami nem meglepő, hiszen ízlésünk nagyon eltérő lehet. Mégis, a szépirodalom könyvek fajsúlyos részt vállalnak az irodalom iránti érzelmek kialakításában.

Sőt. Ha a kezdeti hatások előre mutatóak, akkor a fiataloknak nem jelent kihívást a későbbiekben, rendszeresen áldozni a művészet oltárán. Az olvasás egy hihetetlenül pozitív szokás, melynek mozzanatai szó szerint kialakíthatóak. Az a gyermek, aki egy varázslatos könyv hatására úgy dönt, életének szerves részesévé teszi a sorok falásának örömét, a betűrengetegben való rendszeres eltévedést, annak a későbbiekben már nem kell motiváció ahhoz, hogy újabb műveket, s alkotókat ismerjen meg.

A nehézséget azon fiatalok biztatása jelenti, akik valamiért nem rezdültek együtt az olvasás élményének láthatatlan sugaraival. A szépirodalmi könyvek titka, tehát halhatatlan üzeneteikben rejlik, s abban a magával ragadó stílusban, mely generációkat képes olykor egy aprócska kötet mellé szögezni. Az általuk feldolgozott témák örök érvényű igazságokat közvetítenek, mely bölcsességek köteléket hoznak létre a múlt, és jövő generációi között.

Tartalomhoz tartozó címkék: szépirodalom könyvek könyvek